Europees parlementslid Kathleen Van Brempt volgt Yasmine Kherbache op en wordt de nieuwe fractieleidster voor SP.A in de Antwerpse gemeenteraad. Van Brempt wordt vanavond voorgesteld aan het partijbestuur, schrijft Gazet van Antwerpen.

Nadat Yasmine Kherbache enkele weken geleden bekend maakte te stoppen als fractieleider en als voorzitter van de Antwerpse SP.A-afdeling, moesten de socialisten op zoek naar twee nieuwe opvolgers. Bemiddelaars Robert Voorhamme en Inga Verhaert werden aangesteld om de plooien glad te strijken, schrijft de krant. Zij zullen op het Antwerpse partijbestuur Kathleen Van Brempt naar voor schuiven als nieuw SP.A-fractieleider in de gemeenteraad.

Uitdager Bart De Wever?

Naar verluidt stond Van Brempt niet te springen voor de functie, maar wist Verhaert haar te overtuigen. Naast het gezicht van de partij in Antwerpen, zal Van Brempt als grootste oppositiepartij weerstand moeten bieden aan burgemeester Bart de Wever (N-VA) en zijn bestuur.

Of Van Brempt zo ook de uitdager van Bart De Wever wordt bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2018 is nog te vroeg om te zeggen. Eerder liet Van Brempt verstaan dat ze voorstander is van een links front samen met Groen. 'Daarbij is het denkbaar dat iemand alsWouter Van Besien de lijst trekt.' Al voegde ze er ook aan toe dat er bij Groen 'dezelfde ambitie moet zijn.'

Kandidaat-voorzitter

Ook een kandidaat-voorzitter staat vanavond op de Antwerpse agenda. Wie Kherbache in die functie opvolgt, is nog niet duidelijk. Onder meer de naam van Elke Van Espen circuleert. Zij is de medewerkster van Monica De Coninck en districtsraadslid in Ekeren. Al heeft de 39-jarige volgens sommigen nog iets te weinig politieke ervaring op het terrein om de functie te vervullen.(AVE)

Europees parlementslid Kathleen Van Brempt volgt Yasmine Kherbache op en wordt de nieuwe fractieleidster voor SP.A in de Antwerpse gemeenteraad. Van Brempt wordt vanavond voorgesteld aan het partijbestuur, schrijft Gazet van Antwerpen. Nadat Yasmine Kherbache enkele weken geleden bekend maakte te stoppen als fractieleider en als voorzitter van de Antwerpse SP.A-afdeling, moesten de socialisten op zoek naar twee nieuwe opvolgers. Bemiddelaars Robert Voorhamme en Inga Verhaert werden aangesteld om de plooien glad te strijken, schrijft de krant. Zij zullen op het Antwerpse partijbestuur Kathleen Van Brempt naar voor schuiven als nieuw SP.A-fractieleider in de gemeenteraad. Naar verluidt stond Van Brempt niet te springen voor de functie, maar wist Verhaert haar te overtuigen. Naast het gezicht van de partij in Antwerpen, zal Van Brempt als grootste oppositiepartij weerstand moeten bieden aan burgemeester Bart de Wever (N-VA) en zijn bestuur. Of Van Brempt zo ook de uitdager van Bart De Wever wordt bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2018 is nog te vroeg om te zeggen. Eerder liet Van Brempt verstaan dat ze voorstander is van een links front samen met Groen. 'Daarbij is het denkbaar dat iemand alsWouter Van Besien de lijst trekt.' Al voegde ze er ook aan toe dat er bij Groen 'dezelfde ambitie moet zijn.' Ook een kandidaat-voorzitter staat vanavond op de Antwerpse agenda. Wie Kherbache in die functie opvolgt, is nog niet duidelijk. Onder meer de naam van Elke Van Espen circuleert. Zij is de medewerkster van Monica De Coninck en districtsraadslid in Ekeren. Al heeft de 39-jarige volgens sommigen nog iets te weinig politieke ervaring op het terrein om de functie te vervullen.(AVE)