Het arrest van het Gentse hof van beroep dateert al van 7 januari, maar raakte nog niet bekend. 'Intussen heeft de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) te kennen gegeven dat ze zal berusten in het arrest. Daarmee is de zaak, wat dit geschil betreft, definitief van de baan', reageert De Guchts advocaat, Bruno Cardoen van het kantoor Tiberghien.

De fiscus claimde voor het aanslagjaar 2006 een extra belastingaanslag van De Gucht en Schreurs van ruim 811.000 euro. Maar het hof van beroep geeft de Bijzondere Belastinginspectie over de hele lijn ongelijk omdat de argumenten geen steek houden.

De inkomsten die De Gucht en Schreurs haalden uit de verkoop van aandelen van de zinkgroep Vista waren geen 'beroepsinkomsten' zoals de fiscus al jaren volhoudt. Het kaderde volgens het hof van beroep allemaal in het 'normaal beheer' van hun 'privévermogen'. De Gucht en Schreurs hebben dus niet de belastingregels overtreden, besluit het arrest.

Het arrest van het Gentse hof van beroep dateert al van 7 januari, maar raakte nog niet bekend. 'Intussen heeft de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) te kennen gegeven dat ze zal berusten in het arrest. Daarmee is de zaak, wat dit geschil betreft, definitief van de baan', reageert De Guchts advocaat, Bruno Cardoen van het kantoor Tiberghien. De fiscus claimde voor het aanslagjaar 2006 een extra belastingaanslag van De Gucht en Schreurs van ruim 811.000 euro. Maar het hof van beroep geeft de Bijzondere Belastinginspectie over de hele lijn ongelijk omdat de argumenten geen steek houden. De inkomsten die De Gucht en Schreurs haalden uit de verkoop van aandelen van de zinkgroep Vista waren geen 'beroepsinkomsten' zoals de fiscus al jaren volhoudt. Het kaderde volgens het hof van beroep allemaal in het 'normaal beheer' van hun 'privévermogen'. De Gucht en Schreurs hebben dus niet de belastingregels overtreden, besluit het arrest.