Joke Schauvliege slaat terug: 'Dat Natuurpunt zélf stopt met bossen kappen'

Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) blijft worstelen met de perceptie dat ze het niet kan. Toch is ze strijdvaardiger dan ooit. Een gesprek over boeren, bossen, beestjes en blikjes met statiegeld.

Joke Schauvliege: 'Sfeerschepping om mijn persoon te beschadigen raakt me niet. Dan denk ik: waar zijn ze mee bezig?' © Lies Willaert

Het is verdacht stil rond Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V). Toch houden haar bevoegdheden de mensen bezig. 'Ze komt niet meer in de media omdat ze bang is voor nieuwe uitschuivers die haar imago van onbekwame minister versterken', klinkt het bij tegenstanders van haar beleid. In het Wetstraat-kwartet van Knack scoorde Schauvliege een magere 10 procent op dossierkennis, maar wel 80 procent op amusementswaarde. Dus toch maar een interview aangevraagd, en kijk, de minister hapte toe en is zelfverzekerder dan ooit. 'Die zogenaamde opposanten schreeuwen moord en brand in de media, maar zwijgen in het parlement', schampert ze.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee