John Crombez, kandidaat-voorzitter van SP.A, moet woensdag verschijnen voor de deontologische raad van het Vlaams Parlement omwille van een contact met een jeugdrechter. Dat melden verscheidene kranten.

Crombez moet zich verantwoorden omdat hij een jeugdrechter heeft gecontacteerd om haar attent te maken op de mogelijk gevaarlijke situatie van twee kinderen in een zaak van intrafamiliaal geweld. Crombez wil pas commentaar geven nadat hij voor de commissie is verschenen.

Imago beschadigen?

In zijn entourage valt te horen dat de fractieleider van de Vlaamse sociaaldemocraten zich van geen kwaad bewust is en de rechter enkel op een problematische situatie wilde wijzen. Een blaam is de zwaarste sanctie die Crombez opgelegd kan worden.

De vraag leeft alvast of er een poging achter schuilt om de Oostendenaar als kandidaat-voorzitter van SP.A te beschadigen.

Tobback: 'Men zoekt spijkers op laag water'

Bruno Tobback en John Crombez, Belga
Bruno Tobback en John Crombez © Belga

SP.A-voorzitter Bruno Tobback heeft niet de indruk dat Vlaams fractieleider John Crombez iets gedaan heeft dat hij niet mocht. 'Ik heb de indruk dat men spijkers op laag water zoekt', reageert hij op het nieuws dat Crombez een jeugdrechter heeft gecontacteerd om haar attent te maken op de mogelijk gevaarlijke situatie van twee kinderen in een zaak van intrafamiliaal geweld.

'Dit verbaast mij, bij mijn weten hebben parlementsleden het recht om dat te doen.' De voorzitter hoopt dan ook dat de deontologische raad 'het recht en de mogelijkheden van parlementsleden om flagrant misbruik aan te klagen niet gaat inperken.'

Wel zou het volgens de voorzitter 'niet slecht' zijn indien de discussie meer klaarheid schept in wat parlementsleden wel en niet mogen doen. Tobback hoopt dat de zaak geen impact zal hebben op de voorzittersverkiezingen die in juni hun beslag kennen bij SP.A. Zowel Tobback als Crombez zijn kandidaat. (Belga/AVE)

John Crombez, kandidaat-voorzitter van SP.A, moet woensdag verschijnen voor de deontologische raad van het Vlaams Parlement omwille van een contact met een jeugdrechter. Dat melden verscheidene kranten.Crombez moet zich verantwoorden omdat hij een jeugdrechter heeft gecontacteerd om haar attent te maken op de mogelijk gevaarlijke situatie van twee kinderen in een zaak van intrafamiliaal geweld. Crombez wil pas commentaar geven nadat hij voor de commissie is verschenen. In zijn entourage valt te horen dat de fractieleider van de Vlaamse sociaaldemocraten zich van geen kwaad bewust is en de rechter enkel op een problematische situatie wilde wijzen. Een blaam is de zwaarste sanctie die Crombez opgelegd kan worden. De vraag leeft alvast of er een poging achter schuilt om de Oostendenaar als kandidaat-voorzitter van SP.A te beschadigen.SP.A-voorzitter Bruno Tobback heeft niet de indruk dat Vlaams fractieleider John Crombez iets gedaan heeft dat hij niet mocht. 'Ik heb de indruk dat men spijkers op laag water zoekt', reageert hij op het nieuws dat Crombez een jeugdrechter heeft gecontacteerd om haar attent te maken op de mogelijk gevaarlijke situatie van twee kinderen in een zaak van intrafamiliaal geweld. 'Dit verbaast mij, bij mijn weten hebben parlementsleden het recht om dat te doen.' De voorzitter hoopt dan ook dat de deontologische raad 'het recht en de mogelijkheden van parlementsleden om flagrant misbruik aan te klagen niet gaat inperken.' Wel zou het volgens de voorzitter 'niet slecht' zijn indien de discussie meer klaarheid schept in wat parlementsleden wel en niet mogen doen. Tobback hoopt dat de zaak geen impact zal hebben op de voorzittersverkiezingen die in juni hun beslag kennen bij SP.A. Zowel Tobback als Crombez zijn kandidaat. (Belga/AVE)