Jinnih Beels trok als onafhankelijk lijsttrekker voor SP.A naar de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen, maar kon haar partij, ondanks een goed persoonlijk resultaat, niet naar een overwinning loodsen. 'Het was een heel slecht resultaat dat we hebben neergezet, zowel in Antwerpen als in andere steden', zei ze zondag.

Na twee weken van verkennende gesprekken weet Beels naar eigen zeggen niet in welke richting de formatie in Antwerpen zal gaan. Ze sluit niet uit dat SP.A deelneemt aan het volgende bestuur van de stad, maar zelf schepen worden onder burgemeester Bart De Wever (N-VA) zit er niet in. 'Ik zie mezelf dat niet doen, maar het gaat niet over mij. Het gaat over de partij, over de stad. Ik denk dat we moeten denken in het belang van de inwoners van de stad Antwerpen.'

Mensen uit het werkveld binnenhalen

SP.A moet volgens Beels durven toegeven dat ze het moeilijk heeft en dat de resultaten beter zullen moeten. 'De partij beseft dat we nood hebben aan vernieuwing en zuurstof. Ik ben overtuigd dat we veel mensen gaan vinden die de goesting hebben om van SP.A weer een grote partij te maken.'

Een van de manieren om de partij weer te doen groeien is volgens Beels mensen uit het werkveld binnen te halen. Zelf schafte ze op de avond van de lokale verkiezingen een partijkaart aan, en die is volgens haar een engagement voor de toekomst. Als ze haar de vraag stellen om lijsttrekker te worden bij de komende federale en regionale verkiezingen, zal ze daar over nadenken.

Jinnih Beels trok als onafhankelijk lijsttrekker voor SP.A naar de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen, maar kon haar partij, ondanks een goed persoonlijk resultaat, niet naar een overwinning loodsen. 'Het was een heel slecht resultaat dat we hebben neergezet, zowel in Antwerpen als in andere steden', zei ze zondag. Na twee weken van verkennende gesprekken weet Beels naar eigen zeggen niet in welke richting de formatie in Antwerpen zal gaan. Ze sluit niet uit dat SP.A deelneemt aan het volgende bestuur van de stad, maar zelf schepen worden onder burgemeester Bart De Wever (N-VA) zit er niet in. 'Ik zie mezelf dat niet doen, maar het gaat niet over mij. Het gaat over de partij, over de stad. Ik denk dat we moeten denken in het belang van de inwoners van de stad Antwerpen.'SP.A moet volgens Beels durven toegeven dat ze het moeilijk heeft en dat de resultaten beter zullen moeten. 'De partij beseft dat we nood hebben aan vernieuwing en zuurstof. Ik ben overtuigd dat we veel mensen gaan vinden die de goesting hebben om van SP.A weer een grote partij te maken.' Een van de manieren om de partij weer te doen groeien is volgens Beels mensen uit het werkveld binnen te halen. Zelf schafte ze op de avond van de lokale verkiezingen een partijkaart aan, en die is volgens haar een engagement voor de toekomst. Als ze haar de vraag stellen om lijsttrekker te worden bij de komende federale en regionale verkiezingen, zal ze daar over nadenken.