Jinnih Beels schaft dan toch SP.A-lidkaart aan

© belga

Jinnih Beels heeft zich nu toch een partijkaart van de SP.A aangeschaft. Dat heeft ze bekendgemaakt in het programma ‘Wakker op Zondag’ op de Antwerpse televisiezender ATV.

Jinnih Beels trok als onafhankelijke de SP.A-lijst tijdens de afgelopen lokale verkiezingen. Rond haar positie als onafhankelijke kandidate was tijdens de campagne heel wat te doen. Zelf noemde ze haar onafhankelijke positie een vorm van burgerparticipatie. Maar nu gaat de politica toch voluit voor het lidmaatschap van de partij.

‘Veel leden waren teleurgesteld in de verkiezingsuitslag. Veel militanten zaten in de put. Om aan te tonen dat ik hen niet in de steek ging laten, heb ik twee dagen na de verkiezingen mijn partijkaart in orde gebracht. Een cadeau van mij aan de kiezer en ook als teken van vertrouwen in de SP.A’, zegt Jinnih Beels.

Ze blijft evenwel achter haar beslissing staan om als onafhankelijke deel te nemen. ‘Ik zou nog altijd net hetzelfde doen. Het was een bewuste keuze. Ik was ingestapt als onafhankelijke in heel het gebeuren van Samen (de kartellijst van Groen en SP.A, waar Groen de stekker uittrok, nvdr.) en ik wilde heel de weg afleggen als onafhankelijke. Het leek mij heel normaal om dezelfde lijn aan te houden.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content