De Moslimliga gaat niet akkoord met de oproep van imam Nordine Taouil aan moslimouders om hun kinderen in september niet naar school te sturen wegens het hoofddoekenverbod in enkele Antwerpse scholen.

Volgens woordvoerder Farid El Machaoud gaat de oproep in tegen de basisprincipes van de islam.

De Liga is wel tegen een verbod op het dragen van een hoofddoek in de scholen. Volgens El Machaoud komt een dergelijk verbod de integratie niet ten goede
en zorgt het voor 'meer discriminatie en gettovorming'.

De woordvoerder geeft toe dat sommige meisjes misschien sociale druk ervaren om een hoofddoek te dragen zoals de directrice van het Koninklijk Atheneum in Antwerpen zegt.

Maar de meerderheid draagt de hoofddoek uit religieuze overtuiging en omdat ze dat zelf willen, aldus El Machaoud.

Ook verbod op hoofddoek in andere school

In de loop van donderdag raakte bekend dat moslima's ook in de Antwerpse Spectrumschool vanaf volgend schooljaar geen hoofddoek meer mogen dragen in de klas. Het verbod geldt ook tijdens stages en praktijklessen.

De Spectrumschool is een school uit het gemeenschapsonderwijs met vestigingen in Deurne en Borgerhout. Het dragen van een hoofddoek werd er nog oogluikend toegestaan.

In het schoolreglement stond weliswaar al dat hoofddeksels verboden waren in de klas. Maar voor hoofddoeken werd tot nu toe een uitzondering gemaakt. Vanaf september zal het reglement echter strenger worden toegepast.

De Moslimliga gaat niet akkoord met de oproep van imam Nordine Taouil aan moslimouders om hun kinderen in september niet naar school te sturen wegens het hoofddoekenverbod in enkele Antwerpse scholen.Volgens woordvoerder Farid El Machaoud gaat de oproep in tegen de basisprincipes van de islam.De Liga is wel tegen een verbod op het dragen van een hoofddoek in de scholen. Volgens El Machaoud komt een dergelijk verbod de integratie niet ten goedeen zorgt het voor 'meer discriminatie en gettovorming'.De woordvoerder geeft toe dat sommige meisjes misschien sociale druk ervaren om een hoofddoek te dragen zoals de directrice van het Koninklijk Atheneum in Antwerpen zegt.Maar de meerderheid draagt de hoofddoek uit religieuze overtuiging en omdat ze dat zelf willen, aldus El Machaoud.Ook verbod op hoofddoek in andere schoolIn de loop van donderdag raakte bekend dat moslima's ook in de Antwerpse Spectrumschool vanaf volgend schooljaar geen hoofddoek meer mogen dragen in de klas. Het verbod geldt ook tijdens stages en praktijklessen. De Spectrumschool is een school uit het gemeenschapsonderwijs met vestigingen in Deurne en Borgerhout. Het dragen van een hoofddoek werd er nog oogluikend toegestaan.In het schoolreglement stond weliswaar al dat hoofddeksels verboden waren in de klas. Maar voor hoofddoeken werd tot nu toe een uitzondering gemaakt. Vanaf september zal het reglement echter strenger worden toegepast.