Huidig Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) legt op 1 juni 2016 de eed af als burgemeester van Torhout. Dat werd meegedeeld tijdens de voorstelling van het schepencollege. Of ze dan echt Norbert De Cuyper zal opvolgen, is afhankelijk van de functie die ze dan bekleedt. "De voordrachtakte is getekend. Ik word dus burgemeester van Torhout", duidt Hilde Crevits. "Maar indien de omstandigheden zich niet lenen om een andere ambt te combineren met het burgemeesterschap dan stellen we mogelijk een dienstdoende burgemeester aan."

Tussen 2012 en 2016 zijn er nog verkiezingen en kan er nog van alles gebeuren. Eén ding is wel zeker: Crevits wordt sowieso geen schepen, ook mocht ze na de verkiezingen geen Vlaams minister meer zijn. "Daar zijn heel duidelijk afspraken rond gemaakt." Crevits wordt wel gemeenteraadsvoorzitter en laat zich in 2016 opvolgen door de huidige burgemeester.

VerjongingDe wissel is belangrijk voor de continuïteit en de verjonging in de West-Vlaamse stad. "Ik ben in 2016 73 jaar. Er mag wat verjonging zijn", vertelt De Cuyper die al denkt aan de verkiezingen in 2018.

Verjonging is inderdaad de rode draad in het schepencollege en de gemeenteraad. "We hebben met Kristof Audenaert en Elsie Desmet twee jonge schepenen en er komt ook nog verjonging aan in het college en de gemeenteraad wanneer Servais Deroo en Willy Depoorter in 2015 hun ambt neerleggen", besluit Crevits. (Belga/INM)

Huidig Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) legt op 1 juni 2016 de eed af als burgemeester van Torhout. Dat werd meegedeeld tijdens de voorstelling van het schepencollege. Of ze dan echt Norbert De Cuyper zal opvolgen, is afhankelijk van de functie die ze dan bekleedt. "De voordrachtakte is getekend. Ik word dus burgemeester van Torhout", duidt Hilde Crevits. "Maar indien de omstandigheden zich niet lenen om een andere ambt te combineren met het burgemeesterschap dan stellen we mogelijk een dienstdoende burgemeester aan." Tussen 2012 en 2016 zijn er nog verkiezingen en kan er nog van alles gebeuren. Eén ding is wel zeker: Crevits wordt sowieso geen schepen, ook mocht ze na de verkiezingen geen Vlaams minister meer zijn. "Daar zijn heel duidelijk afspraken rond gemaakt." Crevits wordt wel gemeenteraadsvoorzitter en laat zich in 2016 opvolgen door de huidige burgemeester. VerjongingDe wissel is belangrijk voor de continuïteit en de verjonging in de West-Vlaamse stad. "Ik ben in 2016 73 jaar. Er mag wat verjonging zijn", vertelt De Cuyper die al denkt aan de verkiezingen in 2018. Verjonging is inderdaad de rode draad in het schepencollege en de gemeenteraad. "We hebben met Kristof Audenaert en Elsie Desmet twee jonge schepenen en er komt ook nog verjonging aan in het college en de gemeenteraad wanneer Servais Deroo en Willy Depoorter in 2015 hun ambt neerleggen", besluit Crevits. (Belga/INM)