Dat heeft Johan Delmulle, voorzitter van het College van procureurs dinsdag bekendgemaakt op een persconferentie.

De boetes voor de zogeheten lockdownparty's worden verhoogd van 250 tot 750 euro voor de deelnemers aan dergelijke illegale feesten. De boetes voor de organisatoren worden verhoogd tot 4.000 euro.

Het gebruik van drones door de politie en het betreden van de private woning om te controleren op dergelijke illegale samenscholingen is volgens het college niet proportioneel met de aard van de inbreuken, heet het.

Het College van procureurs-generaal voorziet ook de mogelijkheid om alle materiaal in beslag te nemen dat gebruikt werd bij de lockdownparty's. Dat kan gaan om muziekinstallaties en gsm's en zelfs de auto's waarmee men zich naar de onwettige samenscholing heeft begeven.

Dat heeft Johan Delmulle, voorzitter van het College van procureurs dinsdag bekendgemaakt op een persconferentie. De boetes voor de zogeheten lockdownparty's worden verhoogd van 250 tot 750 euro voor de deelnemers aan dergelijke illegale feesten. De boetes voor de organisatoren worden verhoogd tot 4.000 euro. Het gebruik van drones door de politie en het betreden van de private woning om te controleren op dergelijke illegale samenscholingen is volgens het college niet proportioneel met de aard van de inbreuken, heet het. Het College van procureurs-generaal voorziet ook de mogelijkheid om alle materiaal in beslag te nemen dat gebruikt werd bij de lockdownparty's. Dat kan gaan om muziekinstallaties en gsm's en zelfs de auto's waarmee men zich naar de onwettige samenscholing heeft begeven.