"Daar moet het aantal verkeersdoden drastisch naar beneden", zegt Weyts in Het Nieuwsblad en De Standaard.

De nieuwe trajectcontroles komen op de R13 in Turnhout, de N18 in Balen, de N126 in Geel en de N42 in Oosterzele. "We kiezen voor die locaties omdat er veel verkeersslachtoffers vallen", zegt Weyts. "Ze staan bovenaan de ranglijst. Op deze vier locaties samen zijn de voorbije vijf jaar zes doden, 20 zwaargewonden en 118 lichtgewonden gevallen. We hebben de verantwoordelijke politiezones daarover aangesproken. Zij willen het aantal verkeersdoden verminderen en ze investeren daarom mee in de nieuwe trajectcontroles."

De nieuwe portalen boven de weg worden dit jaar al geïnstalleerd, begin volgend jaar zullen ze snelheidsduivels beboeten. Maar omdat het zogenaamde ANPR-camera's zijn, die automatisch nummerplaten herkennen, kan de politie er ook geseinde auto's of niet-gekeurde mee opsporen. (Belga/JH)

"Daar moet het aantal verkeersdoden drastisch naar beneden", zegt Weyts in Het Nieuwsblad en De Standaard.De nieuwe trajectcontroles komen op de R13 in Turnhout, de N18 in Balen, de N126 in Geel en de N42 in Oosterzele. "We kiezen voor die locaties omdat er veel verkeersslachtoffers vallen", zegt Weyts. "Ze staan bovenaan de ranglijst. Op deze vier locaties samen zijn de voorbije vijf jaar zes doden, 20 zwaargewonden en 118 lichtgewonden gevallen. We hebben de verantwoordelijke politiezones daarover aangesproken. Zij willen het aantal verkeersdoden verminderen en ze investeren daarom mee in de nieuwe trajectcontroles." De nieuwe portalen boven de weg worden dit jaar al geïnstalleerd, begin volgend jaar zullen ze snelheidsduivels beboeten. Maar omdat het zogenaamde ANPR-camera's zijn, die automatisch nummerplaten herkennen, kan de politie er ook geseinde auto's of niet-gekeurde mee opsporen. (Belga/JH)