Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) toont zich op zijn Facebook-pagina verheugd met de veroordeling, afgelopen woensdag, van een passagier die de repatriëring van een "illegaal" verhinderde.

Goed nieuws! Afgelopen woensdag werd voor de eerste keer ooit een passagier veroordeeld voor het actief verhinderen van...

Geplaatst door Theo Francken op zaterdag 16 januari 2016

Volgens de N-VA'er zet deze uitspraak de toon voor vier gelijkaardige dossiers die nog hangende zijn. Twee van die dossiers lopen tegen politici, PS-burgemeester van Sint-Joost-ten-Node Emir Kir en oud-staatssecretaris voor DéFi (ex-FDF) Gisèle Malamba.

Woensdag werd een Franse vrouw veroordeeld tot 5.400 euro boete omdat ze in december 2014 was tussengekomen om de uitwijziing van een Algerijn te voorkomen, schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag. Als de vrouw de boete niet betaalt, riskeert ze drie maanden cel. "Deze rechter geeft hiermee een duidelijk signaal dat dergelijk delicaat politiewerk verhinderen, niet langer getolereerd wordt", aldus Francken in zijn Facebookbericht.

In mei vorig jaar kwam Kir tussenbeide bij de repatriëring van een Nigeriaanse vrouw. Het is nog niet bekend wanneer in die zaak een uitspraak komt. De Commissie Vervolgingen moet eerst nog de vraag krijgen om de parlementaire onschendbaarherid van Kir op te heffen.

Volgens Francken was het een tijd "in bepaalde milieus echt 'bon ton'" om repatriëringen te verhinderen. Hij verwijst ook naar parlementsleden Fatiha Saïdi (PS) en Zakia Khattabi (Ecolo). "Electoraal scoren bij de linkse, allochtone, Brusselse achterban? Maak stennis op het vliegtuig als er een repatriëring bezig is en succes verzekerd!", meent Francken.

Volgens de N-VA'er zet deze uitspraak de toon voor vier gelijkaardige dossiers die nog hangende zijn. Twee van die dossiers lopen tegen politici, PS-burgemeester van Sint-Joost-ten-Node Emir Kir en oud-staatssecretaris voor DéFi (ex-FDF) Gisèle Malamba.Woensdag werd een Franse vrouw veroordeeld tot 5.400 euro boete omdat ze in december 2014 was tussengekomen om de uitwijziing van een Algerijn te voorkomen, schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag. Als de vrouw de boete niet betaalt, riskeert ze drie maanden cel. "Deze rechter geeft hiermee een duidelijk signaal dat dergelijk delicaat politiewerk verhinderen, niet langer getolereerd wordt", aldus Francken in zijn Facebookbericht. In mei vorig jaar kwam Kir tussenbeide bij de repatriëring van een Nigeriaanse vrouw. Het is nog niet bekend wanneer in die zaak een uitspraak komt. De Commissie Vervolgingen moet eerst nog de vraag krijgen om de parlementaire onschendbaarherid van Kir op te heffen. Volgens Francken was het een tijd "in bepaalde milieus echt 'bon ton'" om repatriëringen te verhinderen. Hij verwijst ook naar parlementsleden Fatiha Saïdi (PS) en Zakia Khattabi (Ecolo). "Electoraal scoren bij de linkse, allochtone, Brusselse achterban? Maak stennis op het vliegtuig als er een repatriëring bezig is en succes verzekerd!", meent Francken.