Kim Geybels heeft woensdag de Senaat in kort geding gedagvaard om haar plaats in de Hoge Vergadering weer op te eisen.

Geybels nam eind augustus ontslag als senator na een reis naar Thailand waar ze door haar (toenmalige) vriend verwikkeld raakte in een drugszaak.

Ze beweert toen door Senaatsvoorzitter Danny Pieters, fractieleidster Liesbeth Homans en partijvoorzitter Bart De Wever onder druk te zijn gezet om haar ontslagbrief te tekenen.

Geybels wil haar ontslag ongedaan maken en is een strafrechtelijke procedure gestart tegen de N-VA. De partij gaat echter niet in op haar vraag naar een schadevergoeding.

De spoedarts heeft intussen ook de Senaat zelf gedagvaard. De kortgedingrechter heeft een maand om uitspraak te doen, maar beloofde woensdag om sneller te zijn.

Intussen is Geybels voor de juridische dienst van de Senaat geen senatrice meer. Haar opvolger Piet De Bruyn (N-VA) heeft de eed echter nog niet afgelegd.

Kim Geybels heeft woensdag de Senaat in kort geding gedagvaard om haar plaats in de Hoge Vergadering weer op te eisen.Geybels nam eind augustus ontslag als senator na een reis naar Thailand waar ze door haar (toenmalige) vriend verwikkeld raakte in een drugszaak. Ze beweert toen door Senaatsvoorzitter Danny Pieters, fractieleidster Liesbeth Homans en partijvoorzitter Bart De Wever onder druk te zijn gezet om haar ontslagbrief te tekenen.Geybels wil haar ontslag ongedaan maken en is een strafrechtelijke procedure gestart tegen de N-VA. De partij gaat echter niet in op haar vraag naar een schadevergoeding.De spoedarts heeft intussen ook de Senaat zelf gedagvaard. De kortgedingrechter heeft een maand om uitspraak te doen, maar beloofde woensdag om sneller te zijn. Intussen is Geybels voor de juridische dienst van de Senaat geen senatrice meer. Haar opvolger Piet De Bruyn (N-VA) heeft de eed echter nog niet afgelegd.