Dat is beslist nadat het gevangeniswezen de voor- en nadelen van zo'n nieuwe interne inlichtingendienst heeft bestudeerd. De regionale gevangenisdirecteurs lanceerden vorig jaar een oproep om zo'n inlichtingendienst te krijgen, schrijft De Tijd woensdag.

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) benadrukt dat hij andere maatregelen neemt om de radicalisering in onze gevangenissen aan te pakken. Het gevangeniswezen wordt onder meer een officiële steundienst van het antiterreurorgaan OCAD, net als de Staatsveiligheid en de politie. In elke gevangenis komt er bovendien een information officer. Die zal in lokale taskforces met andere veiligheidsdiensten overleggen over risicovolle gedetineerden.

Dat is beslist nadat het gevangeniswezen de voor- en nadelen van zo'n nieuwe interne inlichtingendienst heeft bestudeerd. De regionale gevangenisdirecteurs lanceerden vorig jaar een oproep om zo'n inlichtingendienst te krijgen, schrijft De Tijd woensdag. Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) benadrukt dat hij andere maatregelen neemt om de radicalisering in onze gevangenissen aan te pakken. Het gevangeniswezen wordt onder meer een officiële steundienst van het antiterreurorgaan OCAD, net als de Staatsveiligheid en de politie. In elke gevangenis komt er bovendien een information officer. Die zal in lokale taskforces met andere veiligheidsdiensten overleggen over risicovolle gedetineerden.