'Theo Francken wenst in dit verhaal volledige transparantie te verschaffen, maar in het belang van het onderzoek kan hij geen verdere concrete informatie bezorgen', klinkt het.

Francken kwam onder vuur te liggen naar aanleiding van de aanhouding van het Mechelse N-VA-gemeenteraadslid Melikan Kucam. Die wordt ervan verdacht Assyrische christenen aan een humanitair visum te hebben geholpen in ruil voor geld. De man trad op als tussenpersoon voor het kabinet van Francken, die toen nog staatssecretaris voor Asiel en Migratie was. Eerder maakte Francken duidelijk dat hij zeven verschillende kanalen gebruikte om kandidaten te vinden voor humanitaire visa.

'Theo Francken wenst in dit verhaal volledige transparantie te verschaffen, maar in het belang van het onderzoek kan hij geen verdere concrete informatie bezorgen', klinkt het.Francken kwam onder vuur te liggen naar aanleiding van de aanhouding van het Mechelse N-VA-gemeenteraadslid Melikan Kucam. Die wordt ervan verdacht Assyrische christenen aan een humanitair visum te hebben geholpen in ruil voor geld. De man trad op als tussenpersoon voor het kabinet van Francken, die toen nog staatssecretaris voor Asiel en Migratie was. Eerder maakte Francken duidelijk dat hij zeven verschillende kanalen gebruikte om kandidaten te vinden voor humanitaire visa.