Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) is kwaad omdat zijn foto in een schietkraam onder Gentse Stadshal werd gehangen, op de dag tegen armoede.

Francken deelt de foto via Twitter en schrijft: 'Dag tegen Armoede, schietstand waar ik gedood moet worden. Uitleg: 'u bent beeld van migrantenarmoede'.'

'Het is heel erg dat ze mensen in een penibele situatie zo'n beeld voorschotelen van politici', zegt hij aan Het Laatste Nieuws.

'Bovendien ben ik niet bevoegd voor armoedebestrijding. Ik zorg voor de opvang van asielzoekers. En in het Leuvense heb ik mij altijd ingezet tegen armoede. Een jaar terug stond het land in rep en roer omdat er een ballenspel was met Elio Di Rupo erin. Maar dit moet dan wel kunnen? Ik vind het beneden alle peil.'

Francken verwijst naar een N-VA-ledendag in Beersel, waar mensen met ballen konden gooien naar 'een manneke met een strik,' zoals Ben Weytshet toen noemde. (SD)

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) is kwaad omdat zijn foto in een schietkraam onder Gentse Stadshal werd gehangen, op de dag tegen armoede.Francken deelt de foto via Twitter en schrijft: 'Dag tegen Armoede, schietstand waar ik gedood moet worden. Uitleg: 'u bent beeld van migrantenarmoede'.''Het is heel erg dat ze mensen in een penibele situatie zo'n beeld voorschotelen van politici', zegt hij aan Het Laatste Nieuws.'Bovendien ben ik niet bevoegd voor armoedebestrijding. Ik zorg voor de opvang van asielzoekers. En in het Leuvense heb ik mij altijd ingezet tegen armoede. Een jaar terug stond het land in rep en roer omdat er een ballenspel was met Elio Di Rupo erin. Maar dit moet dan wel kunnen? Ik vind het beneden alle peil.'Francken verwijst naar een N-VA-ledendag in Beersel, waar mensen met ballen konden gooien naar 'een manneke met een strik,' zoals Ben Weytshet toen noemde. (SD)