Er is zaterdag commotie ontstaan over een standje van de N-VA op de jaarmarkt in Beersel, de Vlaams-Brabantse gemeente uit de zuidrand rond Brussel. Op het standje kunnen mensen ballen gooien naar een afbeelding van PS-kopstuk Elio Di Rupo.

'Knipoog'
Volgens N-VA-ondervoorzitter en plaatselijk kopstuk Ben Weyts gaat het om een "spelletje met een knipoog".

Op Twitter circuleerden zaterdag foto's van de N-VA-stand op de jaarmarkt in Beersel. Op die foto's is onder meer te zien hoe kinderen met ballen gooien naar een tekening van een figuur met een strik. Nergens staat dat het gaat om Elio Di Rupo, maar de contouren van de figuur zijn duidelijk die van de PS-politicus.

'Manneke met een strik'
"Het is gewoon een manneke met een strik", lacht Weyts. "Ach, het is een spelletje met een knipoog, helemaal geen provocatie".

Maar uit de reacties op Twitter blijkt dat niet iedereen de actie van de N-VA kan smaken. "Kinderen met een bal laten gooien naar Di Rupo is beneden alle peil," is één van de tweets.

Verkeerde keelgat
"Sommige mensen nemen ook aanstoot aan alles. Als dit bij sommige mensen in het verkeerde keelgat schiet, is dat hun zaak. Sommige mensen nemen er al aanstoot aan dat we met de N-VA een standje hebben op de jaarmarkt van onze eigen gemeente", aldus Weyts. (Belga/EE)

Er is zaterdag commotie ontstaan over een standje van de N-VA op de jaarmarkt in Beersel, de Vlaams-Brabantse gemeente uit de zuidrand rond Brussel. Op het standje kunnen mensen ballen gooien naar een afbeelding van PS-kopstuk Elio Di Rupo. 'Knipoog' Volgens N-VA-ondervoorzitter en plaatselijk kopstuk Ben Weyts gaat het om een "spelletje met een knipoog". Op Twitter circuleerden zaterdag foto's van de N-VA-stand op de jaarmarkt in Beersel. Op die foto's is onder meer te zien hoe kinderen met ballen gooien naar een tekening van een figuur met een strik. Nergens staat dat het gaat om Elio Di Rupo, maar de contouren van de figuur zijn duidelijk die van de PS-politicus. 'Manneke met een strik' "Het is gewoon een manneke met een strik", lacht Weyts. "Ach, het is een spelletje met een knipoog, helemaal geen provocatie". Maar uit de reacties op Twitter blijkt dat niet iedereen de actie van de N-VA kan smaken. "Kinderen met een bal laten gooien naar Di Rupo is beneden alle peil," is één van de tweets.Verkeerde keelgat "Sommige mensen nemen ook aanstoot aan alles. Als dit bij sommige mensen in het verkeerde keelgat schiet, is dat hun zaak. Sommige mensen nemen er al aanstoot aan dat we met de N-VA een standje hebben op de jaarmarkt van onze eigen gemeente", aldus Weyts. (Belga/EE)