'Het Franse aanbod is te mooi om waar te zijn', zegt de N-VA-minister. 'De lobbying draait op volle toeren, dat is nu wel duidelijk.'

De Tijd schreef op basis van documenten van de Franse vliegtuigbouwer Dassault dat Parijs voor 20 miljard euro compensaties belooft als België kiest voor de Rafale-straaljager als opvolger van de F-16's. Er zouden ook meer dan 5.000 hoogwaardige jobs mee gemoeid zijn.

Parijs zou zich volgens de krant niet aan de procedure van de Belgische regering hebben gehouden omdat het meer economische compensaties wilde aanbieden dan mogelijk was binnen dat kader. Die bewering noemt Vandeput 'gewoonweg onjuist'. 'De criteria zijn duidelijk', voegt hij eraan toe.

'Het Franse aanbod is te mooi om waar te zijn', zegt de N-VA-minister. 'De lobbying draait op volle toeren, dat is nu wel duidelijk.'De Tijd schreef op basis van documenten van de Franse vliegtuigbouwer Dassault dat Parijs voor 20 miljard euro compensaties belooft als België kiest voor de Rafale-straaljager als opvolger van de F-16's. Er zouden ook meer dan 5.000 hoogwaardige jobs mee gemoeid zijn.Parijs zou zich volgens de krant niet aan de procedure van de Belgische regering hebben gehouden omdat het meer economische compensaties wilde aanbieden dan mogelijk was binnen dat kader. Die bewering noemt Vandeput 'gewoonweg onjuist'. 'De criteria zijn duidelijk', voegt hij eraan toe.