Bruno De Wever, broer van N-VA-kopstuk Bart De Wever, oppert om het Engels als gemeenschappelijke taal in de federale politiek te gebruiken.

De Wever schrijft dat in een recente publicatie van de denktank Rethinking Belgium, zo schrijven de Coreliokranten vrijdag. Dat is een groep academici die het debat voert over de toekomst van België.

De historicus wil ingaan 'tegen de pensée unique in Vlaanderen dat het niet anders kan dat op termijn België uiteenvalt'.' Volgens hem kan het misschien anders als de mogelijkheid van een gemeenschappelijke taal wordt geopend.

Bruno De Wever vraagt zich af of het Engels in de toekomst als lingua franca perspectief biedt voor België. Niet als eenheidstaal, maar als gemeenschappelijke taal in bepaalde domeinen als de federale politiek. Momenteel zijn er immers geen gemeenschappelijke media meer en geen overkoepelende partijen.

De Wever noemt dat een realistische optie, maar erkent dat het een jarenlange evolutie zal zijn. Maar ze heeft ook nadelen voor de mensen die het Engels niet of onvoldoende beheersen.

Bruno De Wever, broer van N-VA-kopstuk Bart De Wever, oppert om het Engels als gemeenschappelijke taal in de federale politiek te gebruiken.De Wever schrijft dat in een recente publicatie van de denktank Rethinking Belgium, zo schrijven de Coreliokranten vrijdag. Dat is een groep academici die het debat voert over de toekomst van België. De historicus wil ingaan 'tegen de pensée unique in Vlaanderen dat het niet anders kan dat op termijn België uiteenvalt'.' Volgens hem kan het misschien anders als de mogelijkheid van een gemeenschappelijke taal wordt geopend. Bruno De Wever vraagt zich af of het Engels in de toekomst als lingua franca perspectief biedt voor België. Niet als eenheidstaal, maar als gemeenschappelijke taal in bepaalde domeinen als de federale politiek. Momenteel zijn er immers geen gemeenschappelijke media meer en geen overkoepelende partijen. De Wever noemt dat een realistische optie, maar erkent dat het een jarenlange evolutie zal zijn. Maar ze heeft ook nadelen voor de mensen die het Engels niet of onvoldoende beheersen.