Eerste verdachte in de cel na rellen van 11 november in Brussel

21/11/17 om 11:31 - Bijgewerkt om 11:31

Bron: Belga

Eerder waren al drie verdachten opgepakt, die telkens na verhoor werden vrijgelaten.

Eerste verdachte in de cel na rellen van 11 november in Brussel

© Belga

Een 34-jarige man is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst naar aanleiding van de rellen die op zaterdagavond 11 november plaatsvonden in Brussel na afloop van de WK-kwalificatiewedstrijden tussen Marokko en Ivoorkust. De man is in verdenking gesteld voor diefstal met braak en vernietiging van een gebouw. Dat meldt het Brusselse parket. De man, M.T., had al verschillende gerechtelijke antecedenten.

Tijdens de rellen aan de Beurs en op de Lemonnierlaan liepen een 300-tal mensen over wagens, beschadigden straatmeubilair en voorbereidingen voor Winterpret en bekogelden de politie. Ook werden wagens in brand gestoken en verschillende winkels geplunderd. De politie zette meermaals het waterkanon in om de relschoppers terug te drijven maar pas rond 0.30 uur keerde de rust weer. Sindsdien waren al drie verdachten opgepakt, die telkens na verhoor een rechtstreekse dagvaarding kregen.

Maandag werd een vierde verdachte opgepakt, de 34-jarige M.T. 'Nadat hij werd verhoord door de politie, werd hij ter beschikking gesteld van de procureur des Konings, die, gezien de ernst van de feiten en de vele gerechtelijke antecedenten van de betrokkene voor gelijkaardige feiten, de onderzoeksrechter heeft gevorderd om een aanhoudingsbevel te verkrijgen voor de verdachte', aldus het parket. 'Maandagavond, nadat hij M.T. had verhoord, heeft de onderzoeksrechter de betrokkene in verdenking gesteld van diefstal met braak en vernietiging van een gebouw en heeft hij hem onder aanhoudingsbevel geplaatst. De raadkamer van Brussel zal binnen vijf dagen een beslissing nemen over de voorlopige hechtenis van M.T.'

Onze partners