'De omstreden rommelreactoren Tihange en Doel vormen een regelrecht veiligheids- en gezondheidsrisico voor heel Noord-Rijnland-Westfalen', zei CDU-leider Armin Laschet, die wordt genoemd als nieuwe minister-president. 'We hopen dat rood-groen (de vorige coalitie, nvdr) geen verbintenissen heeft aangegaan die ons verhinderen ons engagement zo snel mogelijk te beëindigen.'

De kernreactoren zijn de deelstaat, die aan België grenst, al langer een doorn in het oog. Uit angst voor een nucleaire ramp werden al extra jodiumtabletten ingeslagen.

'De omstreden rommelreactoren Tihange en Doel vormen een regelrecht veiligheids- en gezondheidsrisico voor heel Noord-Rijnland-Westfalen', zei CDU-leider Armin Laschet, die wordt genoemd als nieuwe minister-president. 'We hopen dat rood-groen (de vorige coalitie, nvdr) geen verbintenissen heeft aangegaan die ons verhinderen ons engagement zo snel mogelijk te beëindigen.'De kernreactoren zijn de deelstaat, die aan België grenst, al langer een doorn in het oog. Uit angst voor een nucleaire ramp werden al extra jodiumtabletten ingeslagen.