Het hof van beroep in Antwerpen heeft woensdag Dimitri Bontinck veroordeeld tot acht maanden cel. Dat is een zwaardere straf dan in eerste aanleg, want toen kreeg hij nog zes maanden cel met uitstel. Het hof vond het bewezen dat hij zijn vroegere vriendin had vastgehouden op een hotelkamer en dat hij haar geslagen had.

De 41-jarige Bontinck en de vrouw spraken stiekem met elkaar af omdat haar vader niet was opgezet met hun relatie. Op 6 november 2013 huurden ze een hotelkamer. In de loop van de avond kreeg de receptie meermaals telefoon vanuit hun kamer, waarbij er telkens werd ophangen.

Toen een gast uit de kamer ernaast kwam klagen over geruzie en lawaai, ging een medewerker aankloppen. Bontinck wilde eerst niet open doen, tot de medewerker met de politie dreigde. Toen hij de deur toch opende, vluchtte zijn vriendin naar buiten. Bontinck achtervolgde haar tot in de lobby en schold haar uit.

De vrouw had kneuzingen in het gezicht en zei dat hij haar geslagen had. Haar advocaat had gevraagd om voor Bontinck een gerechtspsychiater aan te stellen, maar het hof ging daar niet op in. Een strenge bestraffing was wel op zijn plaats, gelet op zijn gebrek aan schuldinzicht. Hij kreeg in het verleden al een opschorting voor slagen aan een andere partner, maar daar had hij geen lessen uit getrokken.

Bontinck liet op het proces verstek gaan omdat het net die dag uitspraak was in de terrorismezaak van Sharia4Belgium, waarbij zijn zoon Jejoen veroordeeld werd. Hij kan dus nog verzet aantekenen. (Belga)

Het hof van beroep in Antwerpen heeft woensdag Dimitri Bontinck veroordeeld tot acht maanden cel. Dat is een zwaardere straf dan in eerste aanleg, want toen kreeg hij nog zes maanden cel met uitstel. Het hof vond het bewezen dat hij zijn vroegere vriendin had vastgehouden op een hotelkamer en dat hij haar geslagen had. De 41-jarige Bontinck en de vrouw spraken stiekem met elkaar af omdat haar vader niet was opgezet met hun relatie. Op 6 november 2013 huurden ze een hotelkamer. In de loop van de avond kreeg de receptie meermaals telefoon vanuit hun kamer, waarbij er telkens werd ophangen. Toen een gast uit de kamer ernaast kwam klagen over geruzie en lawaai, ging een medewerker aankloppen. Bontinck wilde eerst niet open doen, tot de medewerker met de politie dreigde. Toen hij de deur toch opende, vluchtte zijn vriendin naar buiten. Bontinck achtervolgde haar tot in de lobby en schold haar uit. De vrouw had kneuzingen in het gezicht en zei dat hij haar geslagen had. Haar advocaat had gevraagd om voor Bontinck een gerechtspsychiater aan te stellen, maar het hof ging daar niet op in. Een strenge bestraffing was wel op zijn plaats, gelet op zijn gebrek aan schuldinzicht. Hij kreeg in het verleden al een opschorting voor slagen aan een andere partner, maar daar had hij geen lessen uit getrokken. Bontinck liet op het proces verstek gaan omdat het net die dag uitspraak was in de terrorismezaak van Sharia4Belgium, waarbij zijn zoon Jejoen veroordeeld werd. Hij kan dus nog verzet aantekenen. (Belga)