Alexander De Croo, vicepremier voor Open VLD, vraagt aan de stad Brussel om het Maximiliaanpark te evacueren. Dat zegt hij in Le Soir. In het park, vlakbij de Dienst Vreemdelingenzaken, staat een tentenkamp opgesteld waar heel wat vluchtelingen de voorbije dagen een onderkomen hebben gevonden.

'Alle media van de wereld zijn hier en men is aan het proberen aantonen dat we de vluchtelingencrisis niet beheren, terwijl het omgekeerde waar is', klinkt het. 'Op een gegeven moment moet de stad Brussel zeggen dat men niet op die manier kan leven in een openbaar park.'

De Croo wijst er nog op dat, mocht hij burgemeester zijn, hij niet zou aanvaarden dat er in zijn gemeente, waar er een alternatief wordt aangereikt, een openbaar park wordt bezet 'met een camping, een markt tot zelfs bijna een muziekfestival'. Alexander De Croo wijst erop dat er in het nabijgelegen kantoorgebouw WTC III 500 opvangplaatsen voor vluchtelingen ter beschikking staan. (Belga/AVE)

Alexander De Croo, vicepremier voor Open VLD, vraagt aan de stad Brussel om het Maximiliaanpark te evacueren. Dat zegt hij in Le Soir. In het park, vlakbij de Dienst Vreemdelingenzaken, staat een tentenkamp opgesteld waar heel wat vluchtelingen de voorbije dagen een onderkomen hebben gevonden.'Alle media van de wereld zijn hier en men is aan het proberen aantonen dat we de vluchtelingencrisis niet beheren, terwijl het omgekeerde waar is', klinkt het. 'Op een gegeven moment moet de stad Brussel zeggen dat men niet op die manier kan leven in een openbaar park.'De Croo wijst er nog op dat, mocht hij burgemeester zijn, hij niet zou aanvaarden dat er in zijn gemeente, waar er een alternatief wordt aangereikt, een openbaar park wordt bezet 'met een camping, een markt tot zelfs bijna een muziekfestival'. Alexander De Croo wijst erop dat er in het nabijgelegen kantoorgebouw WTC III 500 opvangplaatsen voor vluchtelingen ter beschikking staan. (Belga/AVE)