Crevits opnieuw aan de slag vanaf 14 november ‘als evolutie zich positief verder zet’

Hilde Crevits (CD&V) © Belga

Vlaams viceminister-president en minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits (CD&V) laat via haar kabinet weten aan de beterhand te zijn.

‘Na overleg met haar arts is beslist dat ze opnieuw aan de slag gaat vanaf 14 november, als de evolutie zich positief verder zet’, zo laat het kabinet weten aan Belga.

Begin oktober kondigde de CD&V-minister aan dat ze op doktersadvies vier weken moest rusten. ‘Soms ga je te lang en te diep in het rood’, zei de minister toen in een post op sociale media. ‘Ik dacht eerlijk gezegd dat mij dit niet zou overkomen, en toch…’, klonk het toen. 

Een week voordien was minister Crevits onwel geworden tijdens de begrotingsonderhandelingen. Ze moest toen toen overgebracht worden naar het ziekenhuis en werd nadien in de onderhandelingen vervangen door haar CD&V-collega’s Benjamin Dalle en Jo Brouns.

De voorbije weken liet de minister zich in de regering en in het parlement ook vervangen door collega’s Dalle en Jo Brouns.

Als alles goed gaat, keert ze dus terug op 14 november. Dat is twee weken later dan aanvankelijk voorzien, twee weken met daarin de herfstvakantie en de week met 11 november (Wapenstilstand).

Partner Content