'Als het de regering menens is dat de klimaatproblematiek hoog op de politieke agenda moet staan, is dit een uitgelezen kans om Vlaanderen als regio op de kaart te zetten', zegt Rousseau.

De internationale VN-klimaatconferentie (COP25) moest van 2 tot 13 december plaatsvinden in de Chileense hoofdstad Santiago. Maar vanwege het aanhoudende sociaal protest in Chili heeft de regering daar de top afgelast.

Het is nog niet duidelijk waar en wanneer de volgende klimaattop nu moet plaatsvinden. In een mededeling zegt de VN-klimaatinstantie UNFCCC enkel dat er alternatieve opties onderzocht worden.

SP.A-fractieleider Rousseau zal nu Vlaams minister-president Jan Jambon vragen om een initiatief te nemen om de afgelaste top hier te organiseren. 'We moeten internationaal dringend een tandje bijsteken als het over klimaat gaat en met concrete oplossingen komen. Oplossingen die niet de werkende mensen laten betalen, maar wel de échte vervuilers. Klimaat is te belangrijk om niets te doen. Het is tijd dat Vlaanderen er nu mee haar schouders onder zet', zegt Rousseau.

'Als het de regering menens is dat de klimaatproblematiek hoog op de politieke agenda moet staan, is dit een uitgelezen kans om Vlaanderen als regio op de kaart te zetten', zegt Rousseau.De internationale VN-klimaatconferentie (COP25) moest van 2 tot 13 december plaatsvinden in de Chileense hoofdstad Santiago. Maar vanwege het aanhoudende sociaal protest in Chili heeft de regering daar de top afgelast. Het is nog niet duidelijk waar en wanneer de volgende klimaattop nu moet plaatsvinden. In een mededeling zegt de VN-klimaatinstantie UNFCCC enkel dat er alternatieve opties onderzocht worden. SP.A-fractieleider Rousseau zal nu Vlaams minister-president Jan Jambon vragen om een initiatief te nemen om de afgelaste top hier te organiseren. 'We moeten internationaal dringend een tandje bijsteken als het over klimaat gaat en met concrete oplossingen komen. Oplossingen die niet de werkende mensen laten betalen, maar wel de échte vervuilers. Klimaat is te belangrijk om niets te doen. Het is tijd dat Vlaanderen er nu mee haar schouders onder zet', zegt Rousseau.