Het bomalarm in het Anderlechtse Leonardo Da Vinci-atheneum is vals gebleken. De politie heeft het hele gebouw doorzocht maar heeft geen explosieven gevonden. Dat meldt de lokale politie van de zone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst). De 400 leerlingen zijn intussen naar hun klassen mogen terugkeren.

400 leerlingen geëvacueerd

De school was donderdagvoormiddag ontruimd nadat een onbekende rond 9u het noodnummer 101 had gebeld met de melding dat er om 9u30 een bom zou ontploffen in de school. De leerlingen werden geëvacueerd naar een nabijgelegen voetbalveld en de politie kwam ter plaatse om het gebouw te doorzoeken. Daarbij werd ook beroep gedaan op explosievenhonden van de federale politie.

De speurtocht leverde niets op, waarna het gebouw werd vrijgegeven. De politie zal nu de noodoproep onderzoeken en de beller opsporen. (Belga/WB)

Het bomalarm in het Anderlechtse Leonardo Da Vinci-atheneum is vals gebleken. De politie heeft het hele gebouw doorzocht maar heeft geen explosieven gevonden. Dat meldt de lokale politie van de zone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst). De 400 leerlingen zijn intussen naar hun klassen mogen terugkeren.De school was donderdagvoormiddag ontruimd nadat een onbekende rond 9u het noodnummer 101 had gebeld met de melding dat er om 9u30 een bom zou ontploffen in de school. De leerlingen werden geëvacueerd naar een nabijgelegen voetbalveld en de politie kwam ter plaatse om het gebouw te doorzoeken. Daarbij werd ook beroep gedaan op explosievenhonden van de federale politie. De speurtocht leverde niets op, waarna het gebouw werd vrijgegeven. De politie zal nu de noodoproep onderzoeken en de beller opsporen. (Belga/WB)