Binnenlandse Zaken heeft voor het hele land het terreuralarm verhoogd naar niveau 3. Dat betekent dat er een ernstige dreiging is. Aanleiding is de release van een nieuwe anti-islamfilm, zo melden Het Laatste Nieuws en De Morgen.

Binnen een week gaat The Innocent Prophet' in première. Afgaande op de trailer hangt de in Spanje verblijvende Pakistaanse ex-moslim Imran Firasat in de film geen fraai beeld op van de profeet Mohammed. Hij wordt afgeschilderd als een verkrachter en pedofiel.

Terreuralarm

Het Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging (OCAD) besloot geen risico te nemen en heeft het terreuralarm in ons land van niveau 2 naar 3 verhoogd, op een schaal van 4.

Innocene of Muslims

Het crisiscentrum van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft intussen alle politiezones in ons land gevraagd uiterst waakzaam te zijn en uit te kijken naar de minste verdachte beweging.

Firasat deed naar eigen zeggen inspiratie op bij de anti-islamfilm "Innocence of Muslims". De release van die film zorgde eerder dit jaar voor gewelddadige protestacties in de moslimwereld. In Libië kwam de Amerikaanse ambassadeur om het leven. Ook in Borgerhout braken toen rellen uit. (Belga/EE)

Binnenlandse Zaken heeft voor het hele land het terreuralarm verhoogd naar niveau 3. Dat betekent dat er een ernstige dreiging is. Aanleiding is de release van een nieuwe anti-islamfilm, zo melden Het Laatste Nieuws en De Morgen. Binnen een week gaat The Innocent Prophet' in première. Afgaande op de trailer hangt de in Spanje verblijvende Pakistaanse ex-moslim Imran Firasat in de film geen fraai beeld op van de profeet Mohammed. Hij wordt afgeschilderd als een verkrachter en pedofiel. Terreuralarm Het Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging (OCAD) besloot geen risico te nemen en heeft het terreuralarm in ons land van niveau 2 naar 3 verhoogd, op een schaal van 4. Innocene of Muslims Het crisiscentrum van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft intussen alle politiezones in ons land gevraagd uiterst waakzaam te zijn en uit te kijken naar de minste verdachte beweging. Firasat deed naar eigen zeggen inspiratie op bij de anti-islamfilm "Innocence of Muslims". De release van die film zorgde eerder dit jaar voor gewelddadige protestacties in de moslimwereld. In Libië kwam de Amerikaanse ambassadeur om het leven. Ook in Borgerhout braken toen rellen uit. (Belga/EE)