Belgie beleeft hittegolf

© iStock

Voormalig cricketkampioen en politicus Imran Khan heeft donderdag de overwinning opgeëist van zijn partij bij de parlementsverkiezingen van woensdag.

Die verkiezingen gebeurden in een erg gespannen sfeer, en verschillende politieke groepen hebben gewag gemaakt van fraude.

“Het is ons gelukt. Men heeft ons een mandaat gegeven”, aldus Khan tijdens een televisietoespraak, waarin hij zijn tegenstanders de hand reikte om samen Pakistan te ontwikkelen. “We gaan van het land een welvaartstaat maken.”

De officiële uitslag van de verkiezingen werd nog niet bekendgemaakt. De verkiezingscommissie liet eerder op de dag weten dat de bekendmaking van de resultaten vertraging oploopt door technische problemen. Volgens peilingen en officieuze resultaten zou de PTI van Khan inderdaad als winnaar uit de bus komen, maar zou ze geen absolute meerderheid halen en dus op zoek moeten gaan naar coalitiepartners.

Khan, een charismatische aristocraat die zijn land in 1992 naar een wereldbekeroverwinning leidde, heeft lang geprobeerd om van zijn imago als playboy af te geraken. Hij wordt ervan beschuldigd gesteund te worden door het leger, en daaruit voordeel te hebben gehaald bij de verkiezingen.

De campagne werd gekenmerkt door geweld. Op de dag van de verkiezingen kwamen meer dan dertig mensen om het leven bij een zelfmoordaanslag bij een stembureau.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content