De onderhandelaars voor een centrumrechtse federale regering hebben dit weekend in alle discretie hun werkzaamheden voortgezet. Dinsdag gaan ze voort met de tweede lezing van de nota van coformateurs Kris Peeters (CD&V) en Charles Michel (MR). "Er is vooruitgang geboekt op het vlak van begroting", aldus een bron dichtbij de onderhandelaars, volgens wie het grootste deel van de technische werkgroepen de actuele fase van hun werk hebben afgerond. Dat werk moet maandag evenwel nog worden verfijnd tijdens technische vergaderingen.

Nieuwe economische voorspellingen op komst 'die niet goed zouden zijn'

De coformateurs zaten zaterdag en zondag op een geheime locatie samen met de voorzitters van N-VA, MR, CD&V en Open VLD. Dinsdag zien ze mekaar om 14.00 uur weer voor de tweede lezing van de nota, en meer in het bijzonder van de budgettaire aspecten. Volgens goede bron "gaat het vooruit". Toch zouden de onderhandelaars de komende dagen nieuwe economische voorspellingen moeten ontvangen "die niet goed zouden zijn".

"Maar we anticiperen op het vermoeden dat de cijfers niet goed zullen zijn", zoals in de buurlanden gebeurt, luidt het. Zo werd de economische groei in Duitsland tijdens het twee trimester brutaal een halt toegeroepen, en noteerde onze belangrijkste handelspartner een daling met 0,2 procent van het bbp. Frankrijk kende dan weer een nulgroei en een historisch record qua werkloosheid (meer dan 10 procent), terwijl het begrotingstekort dit jaar op 4 procent zou uitkomen.

(Belga/SD)

De onderhandelaars voor een centrumrechtse federale regering hebben dit weekend in alle discretie hun werkzaamheden voortgezet. Dinsdag gaan ze voort met de tweede lezing van de nota van coformateurs Kris Peeters (CD&V) en Charles Michel (MR). "Er is vooruitgang geboekt op het vlak van begroting", aldus een bron dichtbij de onderhandelaars, volgens wie het grootste deel van de technische werkgroepen de actuele fase van hun werk hebben afgerond. Dat werk moet maandag evenwel nog worden verfijnd tijdens technische vergaderingen.De coformateurs zaten zaterdag en zondag op een geheime locatie samen met de voorzitters van N-VA, MR, CD&V en Open VLD. Dinsdag zien ze mekaar om 14.00 uur weer voor de tweede lezing van de nota, en meer in het bijzonder van de budgettaire aspecten. Volgens goede bron "gaat het vooruit". Toch zouden de onderhandelaars de komende dagen nieuwe economische voorspellingen moeten ontvangen "die niet goed zouden zijn". "Maar we anticiperen op het vermoeden dat de cijfers niet goed zullen zijn", zoals in de buurlanden gebeurt, luidt het. Zo werd de economische groei in Duitsland tijdens het twee trimester brutaal een halt toegeroepen, en noteerde onze belangrijkste handelspartner een daling met 0,2 procent van het bbp. Frankrijk kende dan weer een nulgroei en een historisch record qua werkloosheid (meer dan 10 procent), terwijl het begrotingstekort dit jaar op 4 procent zou uitkomen.(Belga/SD)