Kunstenaars slagen er meer dan eens in beter een politieke kwestie te duiden, dan een dozijn opiniemakers samen. Zo bewees zanger Bart Peeters aan het eind van De Afspraak, het praatprogramma op Canvas.

Dat programma kwam in een mediastormpje terecht na een interview met een teruggekeerde Syriëstrijder, die volgens sommigen niet kritisch genoeg werd aangepakt. De hoofdredactie van de VRT-nieuwsdienst vond het nodig de bewuste passage offline te halen en niet meer beschikbaar te maken in de herbekijkdienst.

'Overtrokken', oordeelde Pol Deltour van de Vlaamse vereniging Van Journalisten. Dat oordeel lijkt ook Bart Peeters te vellen:

Kunstenaars slagen er meer dan eens in beter een politieke kwestie te duiden, dan een dozijn opiniemakers samen. Zo bewees zanger Bart Peeters aan het eind van De Afspraak, het praatprogramma op Canvas. Dat programma kwam in een mediastormpje terecht na een interview met een teruggekeerde Syriëstrijder, die volgens sommigen niet kritisch genoeg werd aangepakt. De hoofdredactie van de VRT-nieuwsdienst vond het nodig de bewuste passage offline te halen en niet meer beschikbaar te maken in de herbekijkdienst.'Overtrokken', oordeelde Pol Deltour van de Vlaamse vereniging Van Journalisten. Dat oordeel lijkt ook Bart Peeters te vellen: