De hoofdredactie van de openbare omroep besliste maandagavond om het studiogesprek niet meer raadpleegbaar te maken op zijn platformen. Het gesprek - dat live was uitgezonden - beantwoordde volgens de hoofdredactie "niet aan de journalistieke normen" van de openbare omroep.

Deltour vindt de reactie van de hoofdredactie "overtrokken". "Ze gaan er met een moker tegen aan. Ik vind dat ze hun eigen verantwoordelijkheid ontlopen. De nieuwsdienst van de VRT is toch volwassen genoeg om dat intern te regelen. Ze heeft toch eigen controlemechanismen", aldus Deltour.

De nationaal secretaris van de VVJ vindt ook dat de hele ploeg van "De Afspraak" nu afgerekend wordt wegens foute journalistieke keuzes. "Dat is jammer."

Volgens De Tijd zorgde de beslissing dinsdag voor "ontevredenheid" binnen de nieuwsdienst van de VRT.

Forum

Er kwam maandagavond via de sociale media heel wat kritiek op het studiogesprek. Sommigen waren verontwaardigd dat de teruggekeerde Syriëstrijder een forum kreeg zonder al te veel weerwerk. Younnes Delefortrie was uitgenodigd naar aanleiding van de publicatie van zijn boek.

Maar volgens de VRT-hoofdredactie heeft de man "een aantal uitspraken gedaan die strijdig zijn met de democratische waarden en die onvoldoende ter discussie werden gesteld". Omdat het interview "niet aan de journalistieke normen voldeed", is besloten om het niet meer raadpleegbaar te maken op de websites canvas.be en deredactie.be.

Maar ook deze aankondiging krijgt kritiek op de sociale media. Sommigen hekelen de "censuur" en merken op dat het interview gewoon kan herbekeken worden via de digitale televisieplatformen.

Delefortrie was eerder ook te gast in het VTM-nieuws, waar hij had gezegd dat hij geen spijt had dat hij met IS had gevochten.

(Belga/RR)

De hoofdredactie van de openbare omroep besliste maandagavond om het studiogesprek niet meer raadpleegbaar te maken op zijn platformen. Het gesprek - dat live was uitgezonden - beantwoordde volgens de hoofdredactie "niet aan de journalistieke normen" van de openbare omroep. Deltour vindt de reactie van de hoofdredactie "overtrokken". "Ze gaan er met een moker tegen aan. Ik vind dat ze hun eigen verantwoordelijkheid ontlopen. De nieuwsdienst van de VRT is toch volwassen genoeg om dat intern te regelen. Ze heeft toch eigen controlemechanismen", aldus Deltour. De nationaal secretaris van de VVJ vindt ook dat de hele ploeg van "De Afspraak" nu afgerekend wordt wegens foute journalistieke keuzes. "Dat is jammer." Volgens De Tijd zorgde de beslissing dinsdag voor "ontevredenheid" binnen de nieuwsdienst van de VRT. Er kwam maandagavond via de sociale media heel wat kritiek op het studiogesprek. Sommigen waren verontwaardigd dat de teruggekeerde Syriëstrijder een forum kreeg zonder al te veel weerwerk. Younnes Delefortrie was uitgenodigd naar aanleiding van de publicatie van zijn boek. Maar volgens de VRT-hoofdredactie heeft de man "een aantal uitspraken gedaan die strijdig zijn met de democratische waarden en die onvoldoende ter discussie werden gesteld". Omdat het interview "niet aan de journalistieke normen voldeed", is besloten om het niet meer raadpleegbaar te maken op de websites canvas.be en deredactie.be. Maar ook deze aankondiging krijgt kritiek op de sociale media. Sommigen hekelen de "censuur" en merken op dat het interview gewoon kan herbekeken worden via de digitale televisieplatformen. Delefortrie was eerder ook te gast in het VTM-nieuws, waar hij had gezegd dat hij geen spijt had dat hij met IS had gevochten.(Belga/RR)