In het VRT Journaal heeft Bart De Wever gereageerd op het interview dat Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten vanmorgen gaf in De Ochtend. 'Ik apprecieer mijn collega Bart De Wever', zei Rutten daar. 'Maar heel wat van zijn uitspraken van het afgelopen jaar catalogeer ik echter onder de noemer 'zever'. Als hij lezingen begint met de conventie van Genève in vraag te stellen, Merkels beleid te tackelen of als hij spreekt over de Patriot Act, dan zie ik vooral woorden maar weinig daden.'

'Ik heb het idee dat de N-VA gewoon als eerste gelijk had. En dat is soms lastig want dan krijg je heel veel kritiek', stelt de N-VA-voorzitter. "Ondertussen zegt ook de Europese Volkspartij dat Genève moet herzien worden en de liberale VVD in Nederland wil er zelfs eenzijdig uitstappen en geen vluchtelingen meer opvangen."

De Wever giet ook olie op de golven en noemt de uitspraken van Rutten 'legitiem'. 'Als een voorzitter moet je de lijn van je partij trekken en die lijnen zijn verschillend anders zouden we kunnen fusioneren. Ik denk dat het goed is dat mensen weten waar elke partij voor staat.' (JH)

In het VRT Journaal heeft Bart De Wever gereageerd op het interview dat Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten vanmorgen gaf in De Ochtend. 'Ik apprecieer mijn collega Bart De Wever', zei Rutten daar. 'Maar heel wat van zijn uitspraken van het afgelopen jaar catalogeer ik echter onder de noemer 'zever'. Als hij lezingen begint met de conventie van Genève in vraag te stellen, Merkels beleid te tackelen of als hij spreekt over de Patriot Act, dan zie ik vooral woorden maar weinig daden.''Ik heb het idee dat de N-VA gewoon als eerste gelijk had. En dat is soms lastig want dan krijg je heel veel kritiek', stelt de N-VA-voorzitter. "Ondertussen zegt ook de Europese Volkspartij dat Genève moet herzien worden en de liberale VVD in Nederland wil er zelfs eenzijdig uitstappen en geen vluchtelingen meer opvangen."De Wever giet ook olie op de golven en noemt de uitspraken van Rutten 'legitiem'. 'Als een voorzitter moet je de lijn van je partij trekken en die lijnen zijn verschillend anders zouden we kunnen fusioneren. Ik denk dat het goed is dat mensen weten waar elke partij voor staat.' (JH)