'Ik apprecieer mijn collega Bart De Wever', begon Rutten op Radio 1. 'Maar heel wat van zijn uitspraken van het afgelopen jaar catalogeer ik echter onder de noemer 'zever'. Als hij lezingen begint met de conventie van Genève in vraag te stellen, Merkels beleid te tackelen of als hij spreekt over de Patriot Act, dan zie ik vooral woorden maar weinig daden.'

De voorzitter van de Vlaamse liberalen stelde verder dat ze het spijtig vond dat de terreurdreiging nog steeds zo'n grote invloed uitoefent op het dagelijkse leven. Ze had het daarbij ook over de manier waarop over de dreiging wordt gepraat.

'In het discours dat er rond wordt gevoerd, kan je soms de wenkbrauwen fronsen', stelde Rutten. 'N-VA is een andere partij die meer op angst teert en op een negatief discours. Dat zal op korte termijn vast wel aanspreken, maar op lange termijn kom je er niet ver mee.'

Ondanks de kritiek op de partij had Rutten wel lof voor het werk van Theo Francken. "Hij heeft het hart op de juiste plaats en voert beleid waarbij hij zoveel mogelijk mensen probeert te helpen. Maar ook dat staat wel eens in schril contrast met de woorden die gesproken worden, al zal ook dat wel strategie zijn." (JH)

'Ik apprecieer mijn collega Bart De Wever', begon Rutten op Radio 1. 'Maar heel wat van zijn uitspraken van het afgelopen jaar catalogeer ik echter onder de noemer 'zever'. Als hij lezingen begint met de conventie van Genève in vraag te stellen, Merkels beleid te tackelen of als hij spreekt over de Patriot Act, dan zie ik vooral woorden maar weinig daden.'De voorzitter van de Vlaamse liberalen stelde verder dat ze het spijtig vond dat de terreurdreiging nog steeds zo'n grote invloed uitoefent op het dagelijkse leven. Ze had het daarbij ook over de manier waarop over de dreiging wordt gepraat. 'In het discours dat er rond wordt gevoerd, kan je soms de wenkbrauwen fronsen', stelde Rutten. 'N-VA is een andere partij die meer op angst teert en op een negatief discours. Dat zal op korte termijn vast wel aanspreken, maar op lange termijn kom je er niet ver mee.'Ondanks de kritiek op de partij had Rutten wel lof voor het werk van Theo Francken. "Hij heeft het hart op de juiste plaats en voert beleid waarbij hij zoveel mogelijk mensen probeert te helpen. Maar ook dat staat wel eens in schril contrast met de woorden die gesproken worden, al zal ook dat wel strategie zijn." (JH)