De mail van de N-VA-voorzitter kwam op de redactie van Humo terecht. Zij publiceerden de mail van Bart De Wever, en een andere mail van communicatieadviseur Pol Van den Driessche op hun website.

Onderwerp van de controverse is het item 'Vandaag niet op De Afspraak' waarin het nieuws van de dag overlopen wordt. Daarin wordt een tweet getoond van Youssef Kobo.

'Zou Pol Van Den Driessche zich ook hebben ingeschreven voor de cursus 'omgaan met vrouwen'? #dtv'. Staat er te lezen, gevolgd door beelden van Van den Driessche die kandidaten van Miss Belgie een rondleiding geeft in het parlement. Daarna volgt een fragment van Filip De Winter.

Van den Driessche en De Wever zijn boos. 'U laat uitschijnen dat ook ik mij schuldig maakte aan ernstige misdrijven', schrijft Van den Driessche, die stelt dat Kobo werkt op het kabinet van Brussels CD&V-minister Bianca Debaets.

Van den Driessche benadrukt dat er nooit klacht tegen hem is ingediend.

Een paar jaar geleden publiceerde Humo een reeks artikels over Pol Van den Driessche. Daarin kwamen vroegere medewerksters aan het woord die de West-Vlaming beschuldigden van seksuele intimidatie.

Van den Driessche krijgt hier rugdekking van Bart De Wever. 'Ik reageer zelden of nooit op redactionele keuzes, maar in deze kan ik het niet laten: de bewuste framing is gewoon om te kotsen? Hoe kan je nu toch zo dom/onbekwaam/degoutant/laaghartig zijn? Vul zelf maar in wat past. Op De Afspraak hoeft u mij alleszins niet meteen te verwachten.'

De mails kan u lezen op de site van Humo.

Reactie VRT

De VRT heeft intussen gereageerd op de beschuldigingen. 'Iedereen heeft het recht om te protesteren, wij hebben onze redactionele onafhankelijkheid', zegt Carl Voet, hoofdredacteur actuaprogramma's bij de VRT.

'We willen deze zaak niet groter maken dan ze is. De partijvoorzitter van N-VA heeft zijn ongenoegen te kennen gegeven in een mail. We hebben daarop geantwoord en onze redactionele keuze toegelicht. Voor de rest, wat ons betreft: case closed.'

Het is niet de eerste keer dat een politicus kritiek heeft op De Afspraak. Het programma kwam in een storm terecht na een passage van Syriëstrijder Younnes Delefortrie. Vlaams minister van Media Sven Gatz liet toen verstaan dat de nieuwe beheersovereenkomst 'aangescherpt' zou worden. Het incident leidde tot een conflict tussen de journalisten en de hoofdredactie op de VRT-redactie, die zich niet gesteund voelde. Niet veel later had Vlaams minister Joke Schauvliege een probleem met een interview met Wouter Deprez.

De mail van de N-VA-voorzitter kwam op de redactie van Humo terecht. Zij publiceerden de mail van Bart De Wever, en een andere mail van communicatieadviseur Pol Van den Driessche op hun website.Onderwerp van de controverse is het item 'Vandaag niet op De Afspraak' waarin het nieuws van de dag overlopen wordt. Daarin wordt een tweet getoond van Youssef Kobo.'Zou Pol Van Den Driessche zich ook hebben ingeschreven voor de cursus 'omgaan met vrouwen'? #dtv'. Staat er te lezen, gevolgd door beelden van Van den Driessche die kandidaten van Miss Belgie een rondleiding geeft in het parlement. Daarna volgt een fragment van Filip De Winter. Van den Driessche en De Wever zijn boos. 'U laat uitschijnen dat ook ik mij schuldig maakte aan ernstige misdrijven', schrijft Van den Driessche, die stelt dat Kobo werkt op het kabinet van Brussels CD&V-minister Bianca Debaets. Van den Driessche benadrukt dat er nooit klacht tegen hem is ingediend.Een paar jaar geleden publiceerde Humo een reeks artikels over Pol Van den Driessche. Daarin kwamen vroegere medewerksters aan het woord die de West-Vlaming beschuldigden van seksuele intimidatie.Van den Driessche krijgt hier rugdekking van Bart De Wever. 'Ik reageer zelden of nooit op redactionele keuzes, maar in deze kan ik het niet laten: de bewuste framing is gewoon om te kotsen? Hoe kan je nu toch zo dom/onbekwaam/degoutant/laaghartig zijn? Vul zelf maar in wat past. Op De Afspraak hoeft u mij alleszins niet meteen te verwachten.'De mails kan u lezen op de site van Humo.De VRT heeft intussen gereageerd op de beschuldigingen. 'Iedereen heeft het recht om te protesteren, wij hebben onze redactionele onafhankelijkheid', zegt Carl Voet, hoofdredacteur actuaprogramma's bij de VRT. 'We willen deze zaak niet groter maken dan ze is. De partijvoorzitter van N-VA heeft zijn ongenoegen te kennen gegeven in een mail. We hebben daarop geantwoord en onze redactionele keuze toegelicht. Voor de rest, wat ons betreft: case closed.'