Dat meldt het tijdschrift Joods Actueel en Van Campenhout bevestigt zijn uitspraak aan Belga. 'Ik blijf wel voorstander van een tweestatenoplossing', aldus Ludo Van Campenhout. 'Maar de niet-erkenning van Jeruzalem als hoofdstad heeft toch ook nooit tot vrede geleid? '

Van Campenhout verduidelijkt in een reactie dat hij de verklaring van Trump niet wil veroordelen omdat het gaat om een bevestiging van een beslissing van het Amerikaanse Congres in 1995. 'Amerika is een democratie, wie ben ik om een beslissing die destijds democratisch is genomen te bekritiseren', zegt hij.

Volgens Joods Actueel verklaarde Van Campenhout ook dat hij mee zou 'feestvieren' als hij nu in Jeruzalem was, maar dat nuanceert hij. 'Ik heb gewoon gezegd dat ik met Pasen naar daar ga', zegt hij.

N-VA-woordvoerder Joachim Pohlmann benadrukt donderdagavond dat het om een persoonlijk standpunt van Van Campenhout gaat. 'Het partijstandpunt van N-VA is dat er werk moet worden gemaakt van een tweestatenoplossing', zegt hij. Of de beslissing van Trump dat in de weg staat, is volgens N-VA aan Trump zelf om te beoordelen.

Dat meldt het tijdschrift Joods Actueel en Van Campenhout bevestigt zijn uitspraak aan Belga. 'Ik blijf wel voorstander van een tweestatenoplossing', aldus Ludo Van Campenhout. 'Maar de niet-erkenning van Jeruzalem als hoofdstad heeft toch ook nooit tot vrede geleid? 'Van Campenhout verduidelijkt in een reactie dat hij de verklaring van Trump niet wil veroordelen omdat het gaat om een bevestiging van een beslissing van het Amerikaanse Congres in 1995. 'Amerika is een democratie, wie ben ik om een beslissing die destijds democratisch is genomen te bekritiseren', zegt hij. Volgens Joods Actueel verklaarde Van Campenhout ook dat hij mee zou 'feestvieren' als hij nu in Jeruzalem was, maar dat nuanceert hij. 'Ik heb gewoon gezegd dat ik met Pasen naar daar ga', zegt hij. N-VA-woordvoerder Joachim Pohlmann benadrukt donderdagavond dat het om een persoonlijk standpunt van Van Campenhout gaat. 'Het partijstandpunt van N-VA is dat er werk moet worden gemaakt van een tweestatenoplossing', zegt hij. Of de beslissing van Trump dat in de weg staat, is volgens N-VA aan Trump zelf om te beoordelen.