De Afghanen die vorige week uit het pand in de Troonstraat werden gezet, willen nu een plaatsje in de Heilig-Kruiskerk.

Ze wachten op een antwoord van de priester, die nog overleg pleegt. "We zijn op straat gezet en hebben geen plaats om naartoe te gaan", zegt verantwoordelijke Ramin. "We willen onze actie zo snel mogelijk verderzetten."

Die actie is het eisen van een verblijfsvergunning en een andere asielpolitiek. Velen van hen, onder wie ongeveer de helft vrouwen en kinderen, wonen al jaren in België en willen niet terugkeren naar het oorlogsgebied waar ze geen band mee hebben.

De afgelopen weken hebben de Afghanen bijna dagelijks gemanifesteerd bij een minister of aan het parlement. (Belga/TE)

De Afghanen die vorige week uit het pand in de Troonstraat werden gezet, willen nu een plaatsje in de Heilig-Kruiskerk. Ze wachten op een antwoord van de priester, die nog overleg pleegt. "We zijn op straat gezet en hebben geen plaats om naartoe te gaan", zegt verantwoordelijke Ramin. "We willen onze actie zo snel mogelijk verderzetten."Die actie is het eisen van een verblijfsvergunning en een andere asielpolitiek. Velen van hen, onder wie ongeveer de helft vrouwen en kinderen, wonen al jaren in België en willen niet terugkeren naar het oorlogsgebied waar ze geen band mee hebben. De afgelopen weken hebben de Afghanen bijna dagelijks gemanifesteerd bij een minister of aan het parlement. (Belga/TE)