Een jaartje dubbelen kan positief zijn voor een leerling. Dat concludeert professor onderwijspsychologie Wim Van den Broeck (VUB) uit onderzoek van de schoolcarrière van duizenden kinderen.

Arbeidsbemiddelingsdienst VDAB heeft voor het schooljaar 2019-2020 de contactgegevens ontvangen van 6992 jongeren die vroegtijdig de school hebben verlaten. Ter vergelijking: in 2017-2018 ging het om 6630 vroegtijdige schoolverlaters.

Vandaag startte het proces over de dood van de Iraaks-Koerdische kleuter Mawda voor de correctionele rechtbank van Bergen. Mawda Shawri stierf in mei 2018 door een politiekogel in een achtervolging op de snelweg nabij Bergen. Volgens de ballistisch expert zou het kunnen dat de beschuldigde agent uit reflex heeft geschoten.

Minister van Zelfstandigen David Clarinval wil dat het Overlegcomité zich vrijdag ernstig buigt over een heropening van de winkels en de horeca. Indien dat niet kan op korte termijn, zal hij een aantal versoepelingen voorstellen. Dat heeft de MR-minister maandag verklaard in de Kamer, bij de bespreking van zijn beleidsnota.

Het Gentse kunstencentrum Vooruit wil eind februari 2021 een nieuwe naam bekendmaken en laat daarmee het geschil met de politieke partij SP.A achter zich. Zo heeft de kunstinstelling maandag gemeld. SP.A maakte begin september bekend dat ze Vooruit wil gebruiken als naam voor haar nieuwe beweging.