MoneyTalk

De Belgische gezinnen hebben in het eerste kwartaal van dit jaar maar liefst 19,1 procent van hun inkomen in spaargeld omgezet. Dat is een record en aanzienlijk meer dan in de drie maanden voordien, toen de zogenoemde brutospaarquote 'slechts' 12,7 procent bedroeg. Dat blijkt vrijdag uit statistieken die de Nationale Bank (NBB) publiceerde.

Trends
Vrije Tribune

Er is de jongste tijd weer veel media-aandacht voor de leegstand van assistentiewoningen. 'Er zijn er te veel', zeggen de critici. Met het oog op de vergrijzing is dat zeker niet het geval. Het probleem is dat het beleid woningen op afgelegen locaties en met een ondermaatse uitbating mogelijk maakt. Er moet een strikter wettelijk kader komen dat de cowboys in de sector aan banden legt. Hoe je het ook draait of keert, een assistentiewoning blijft de meest efficiënte en menselijke manier van ouderenzorg. Dat zegt Wilfried Martens van Senior Homes.

Trends

KBC heeft voor de komende vijf seizoenen exclusieve rechten verworven voor het aanbieden van mobiele clips tijdens de wedstrijden van de Jupiler Pro League. Dat meldt de bank-verzekeraar vrijdag. Ze verwierf ook de niet-exclusieve rechten voor online samenvattingen van alle wedstrijden.

Vrijdaggroep

Tijdens de lockdown voerde de Vrijdaggroep een onderzoek bij Belgische jongvolwassenen (25-35 jaar) over hun visie op de samenleving na corona. Elke vrijdag van deze zomer belicht een lid van de groep een van de topics uit de bevraging. Vandaag: leefbare steden.

Het aantal pleegkinderen nam met een vijfde toe tot ruim 7.700. Dat blijkt uit actuele cijfers die Vlaams Parlementslid Vera Jans (CD&V) heeft opgevraagd bij haar partijgenoot en minister van Welzijn Wouter Beke, schrijft Het Belang van Limburg vrijdag.