Dat meldt Het Nieuwsblad.

De stad vraagt de schooldirecties om ouders en leerlingen te informeren over wat wel en niet kan.

"Een belangrijke boodschap naar ouders is dat ze het best afspraken maken met hun zoon of dochter om de feestelijkheden vanaf donderdagavond niet toe te staan. Het leidt vaak tot een hele nacht doortrekken met veel alcoholgebruik en vaak ongewenst gedrag tot gevolg", luidt het officieel.

"Vorig jaar hebben we gemerkt dat er de avond voordien al nachtelijke activiteiten waren", licht Brugs burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) de oproep toe. "Omdat we al wat problemen hebben gehad met jongeren en drank, willen we de ouders verwittigen." Experts vinden het goed dat het stadsbestuur de ouders betrekt. "Zo worden ze aangespoord om alcohol met hun kinderen te bespreken", zegt medisch socioloog Guido Van Hal van de Universiteit Antwerpen.

(Belga/RR)

Dat meldt Het Nieuwsblad. De stad vraagt de schooldirecties om ouders en leerlingen te informeren over wat wel en niet kan. "Een belangrijke boodschap naar ouders is dat ze het best afspraken maken met hun zoon of dochter om de feestelijkheden vanaf donderdagavond niet toe te staan. Het leidt vaak tot een hele nacht doortrekken met veel alcoholgebruik en vaak ongewenst gedrag tot gevolg", luidt het officieel. "Vorig jaar hebben we gemerkt dat er de avond voordien al nachtelijke activiteiten waren", licht Brugs burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) de oproep toe. "Omdat we al wat problemen hebben gehad met jongeren en drank, willen we de ouders verwittigen." Experts vinden het goed dat het stadsbestuur de ouders betrekt. "Zo worden ze aangespoord om alcohol met hun kinderen te bespreken", zegt medisch socioloog Guido Van Hal van de Universiteit Antwerpen. (Belga/RR)