Belgacom zet het mes in toplonen

Het Belgacom-hoofdkwartier in Brussel. © BELGA

Belgacom vermindert de lonen van het directieteam en de vergoedingen van de bestuurders. Dat kondigt voorzitter Stefaan De Clerck aan

“Iedereen moet inleveren”, zegt De Clerck in een interview met De Tijd. “Niet alleen de overheid die het als aandeelhouder met minder dividend moet doen. We doen als bedrijf ook een inspanning”, zegt hij.

Scheve situatie

Door de beslissing van de regering-Di Rupo om het loon van de ceo van Belgacom te beperken tot 650.000 euro was de vreemde situatie ontstaan dat sommige directieleden het dubbele verdienen van ceo Dominique Leroy. Financieel directeur Ray Stewart is koploper met een brutojaarloon van 1,4 miljoen euro.

Die discrepantie wil Belgacom wegwerken, zegt De Clerck. Stewart stopt volgend jaar. Zijn opvolger zal 20 tot 40 procent minder verdienen dan Leroy. Ook de twee nieuwe directieleden van Belgacom, Dirk Lybaert en Philip Vandervoort, moeten het met een pak minder doen dan Leroy. “Minister Jean-Pascal Labille heeft een standaard ingevoerd. Daarvoor verdient hij respect”, zegt De Clerck.

Ook bestuurders leveren in

Op middellange termijn zal nog slechts één directielid meer verdienen dan Leroy. Het gaat om Bart Van Der Meersche, die een contract heeft van onbepaalde duur. Belgacom breekt in lopende contracten niet in, zegt De Clerck.

Ook de bestuurders doen hun duit in het zakje. Zij leveren 10 procent van hun jaarvergoeding in. Belgacom wil ook besparen op de personeelskosten. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content