Belg Mathias Cormann wordt minister van Financiën in Australië

Mathias Cormann © www.mathiascormann.com

De Belg Mathias Cormann wordt benoemd tot minister van Financiën in Australië. De 42-jarige Cormann verhuisde op zijn 26ste richting down under.

De Belg Mathias Cormann wordt benoemd tot minister van Financiën in Australië. Dat heeft de nieuwe premier Tony Abbott bekendgemaakt. De 42-jarige Cormann verhuisde op zijn 26ste richting down under. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Cormann was sinds 2007 senator in Australië. Zijn benoeming komt volgens lokale kranten als een verrassing. Cormann zelf was door het tijdsverschil niet meer bereikbaar, maar Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) ontmoette de man een paar jaar geleden. “Dat was in Perth, waar hij woont”, herinnert hij zich.

“Ik was er voor een economische missie. Mathias is een echte Belg, hij spreekt nog vloeiend Nederlands. Het is een dynamische man met een open geest. Hij zei mij toen al dat als zijn partij ooit aan de macht zou komen, hij een goede kans had om minister te worden.”

Geboren in Eupen

De man die geboren werd in Eupen, maar zijn rechtendiploma aan de KU Leuven behaalde, trok in 1994 op vakantie naar het westen van Australië. Hij leerde er de liefde van zijn leven kennen en verhuisde in 1996 definitief.

Zijn eerste stappen in de politiek zette Cormann in België. Op zijn 21ste was hij lid van de Christlich Soziale Partei (CSP) in Raeren. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content