Begroting: Leerkrachten willen ‘waardering, geen gelul’

Het gemeenschappelijk vakbondsfront in het onderwijs neemt de besparingen op het ambtenarenapparaat niet die voorzien zijn in de nieuwe Vlaamse begroting.

De bonden voeren donderdag een symbolische protestactie op de jaarlijkse startdag van de Vlaamse Onderwijsraad (Vlor) in het Vlaams Parlement.

“Omdat de onderwijsvakbonden geen zin meer hebben in gelul, maar echte waardering vragen voor het onderwijspersoneel hebben zij beslist de startdag te verlaten op het ogenblik dat minister van Onderwijs Pascal Smet (of zijn vervanger) het woord neemt”, zeggen de bonden COC, COV, Acod Onderwijs en VSOA Onderwijs.

Lonen geen pasmunt

De onderwijsvakbonden vinden het “onaanvaardbaar” dat de Vlaamse regering zegt dat het drukken van de personeelskost met 1 procent de Vlaamse overheid nog slagkrachtiger moet maken. De lonen mogen geen pasmunt zijn om de begroting in evenwicht te brengen, stellen ze, want het onderwijs heeft de economische problemen niet veroorzaakt, klinkt het.

Maandag kraakten ACV, ABVV en ACLVB al de besparingsplannen af van de regeringsploeg van minister-president Kris Peeters (CD&V). (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content