Bart Somers (Open VLD): ‘Dat overheidsdiensten meewerken aan discriminatie verdient strengste veroordeling’

© Belga

Open VLD-fractievoorzitter in het Vlaams Parlement, Bart Somers, is ‘onthutst’ over de cijfers over discriminatie in de sector van poetshulp via dienstencheques. Partijgenoot Van Quickenborne organiseert een hoorzitting in de Kamer.

Bart Somers, Open VLD-fractievoorzitter in het Vlaams Parlement, zegt in een persmededeling “onthutst” te zijn over de cijfers die het Minderhedenforum heeft bekend gemaakt over de discriminatie in de sector van de poetshulp via dienstencheques. Somers wil discriminatie op de arbeidsmarkt kordaat aanpakken. Zijn partijgenoot Vincent Van Quickenborne organiseert op 4 maart een hoorzitting in de Kamer.

“Het feit dat de overheid massaal veel middelen steekt in deze sector (jaarlijks ongeveer 1,8 miljard euro), maakt de vaststelling des te schrijnender”, zegt Somers. “En dat overheidsdiensten op dezelfde schaal aan deze discriminerende praktijken hun medewerking verlenen, verdient onze strengste veroordeling.”

‘Onaanvaardbare discriminatie’

Somers pleit voor een kordate en consequente aanpak van dit fenomeen. “De inspanningen die de uitzendsector al heeft gedaan rond sensibilisering en vorming kunnen tot voorbeeld strekken. En een draaiboek met ‘best practices’ moet aan de OCMW’s een houvast bieden voor de wijze waarop men met discriminatie moet omgaan. Maar ook door de overheid georganiseerde praktijktests moeten we gebruiken in de strijd tegen deze onaanvaardbare discriminatie”, vindt Somers.

Van Quickenborne, voorzitter van de Kamercommissie Sociale Zaken, organiseert in samenspraak met verschillende fracties van meerderheid en oppositie op woensdag 4 maart een hoorzitting over de discriminatie op de arbeidsmarkt met het Minderhedenforum, het Interfederaal Gelijkekansencentrum en Federgon. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content