Bart Somers lijsttrekker Vlaamse lijst Open VLD

Burgemeester Bart Somers is in Mechelen intussen even ­populair als Termont in Gent. © Belga

Bart Somers, burgemeester van Mechelen en federaal parlementslid, wordt lijsttrekker op de Open VLD-lijst voor de Vlaamse verkiezingen. Dirk Van Mechelen zal op de tweede federale plaats staan.

Het provinciaal bestuur van Open VLD Antwerpen heeft de lijsttrekkers voor de verkiezingen van 25 mei 2014 aangeduid. Annemie Turtelboom, minister van Justitie, zal de federale lijst trekken voor de provincie Antwerpen. Dirk Van Mechelen, burgemeester van Kapellen en Vlaams parlementslid, zal op de tweede federale plaats staan.

Bart Somers, burgemeester van Mechelen en federaal parlementslid, wordt lijsttrekker op de lijst voor de Vlaamse verkiezingen.

De beslissing werd in consensus genomen tussen de verschillende kandidaten, zo meldt Open VLD in een persbericht. Nu de lijsttrekkers gekend zijn, kunnen de Open VLD-militanten zich kandidaat stellen om de andere plaatsen op de lijsten in te vullen.

“Een grote en belangrijke provincie als Antwerpen heeft een sterk team nodig”, zegt Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten. “Met Annemie, Bart en Dirk hebben we aan de kop van de lijsten ploegspelers van topniveau.” (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content