Bart De Wever meest gezochte politicus

Het afgelopen jaar was Bart De Wever, voor het derde jaar op rij, de populairste politicus in de zoekresultaten van Google.

Dat blijkt uit het jaarlijkse Zeitgeist-rapport van de internetgigant over de populairste zoektermen in ons land. Elio Di Rupo en Maggie De Block vervolledigen de top drie. Didier Reynders en Laurette Onkelinx staan op plaats vier en vijf.

Kasteelmoord

Op vlak van actualiteit was de ophefmakende zaak rond de Kasteelmoord de meest opgezochte gebeurtenis, voor de verwoestende orkaan Sandy en de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. De crisis in Griekenland en de dopingzaak rond wielrenner Lance Armstrong vervolledigen de top vijf.

De Belgische internetgebruikers hadden ook meer interesse in de sluiting van de autofabriek Ford Genk en de vrijlating van de ex-vrouw van Marc Dutroux, Michelle Martin, dan in het Europees kampioenschap voetbal. Daarnaast was “Belfius” het snelst stijgende zoekwoord in 2012, nog voor Euro 2012.

Quiz me quick

Het opkomende tennistalent David Goffin was het afgelopen jaar de snelst stijgende Belgische persoonlijkheid, voor de overleden ex-minister van Pensioenen Michel Daerden en televisiebekendheid Lesley Ann Poppe. De meest opgezochte Belgische atleet was voetballer Eden Hazard, voor wielrenner Tom Boonen en David Goffin. Koningin Fabiola was het meest opgezochte lid van het Belgische Koningshuis, voor prins Filip en prinses Mathilde.

Tot slot was “Quiz me quick” van Bart De Pauw het snelst stijgende Belgische tv-programma, “Dead man talking” de snelst stijgende Belgische film en Tomorrowland het snelst stijgende Belgische festival.

Google stelde de Zeitgeist op door de dagelijkse zoekopdrachten via Google Trends te analyseren. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content