Bart De Wever: “Die dode kleuter is niet onze schuld”

Bart De Wever © Belga

Bart De Wever (N-VA) is het zat dat hij een slecht mens genoemd wordt, omdat hij hard is voor de vluchtelingen. Dat zegt hij vandaag in een interview met Het Laatste Nieuws.

De Wever geeft toe dat de foto van de dode kleuter hem ook raakt. “Maar ik haak rationeel af als dat een emotioneel drukkingsmiddel wordt om voor een Europese politiek van open buitengrenzen te pleiten. Ik laat mij geen schuldgevoel aanpraten omdat ik dat geen goed idee vind.”

Hij zegt hard te worden weggezet, omdat hij vindt dat nieuwkomers niet dezelfde rechten verdienen als mensen die hier hun hele leven bijgedragen hebben aan de economie.

“Oorlogsvluchteling ben je tot je een grens bent overgestoken waar je niet meer voor je leven hoeft te vrezen”, voegt De Wever toe. “Voor een Syriër is dat de Turkse grens. Wie doorreist naar West-Europa, is een economische vluchteling. Dat kind is dus niet gestorven omdat zijn ouders op de vlucht waren voor geweld. Het is gestorven omdat zijn ouders op zoek gingen naar een beter leven.” (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content