Bart De Wever bereikt bestuursakkoord in Antwerpen

Toekomstig burgemeester Bart De Wever heeft een akkoord bereikt om in Antwerpen een stadsbestuur te vormen met N-VA, CD&V en Open VLD.

De drie onderhandelende partijen N-VA, CD&V en Open VLD hebben in Antwerpen een bestuursakkoord bereikt. Dat melden ze in een gezamenlijke persmededeling.

Op een persconferentie maandag wordt meer toelichting gegeven bij het nieuwe bestuursakkoord, luidt het voorts. De verschillende delegaties zullen intussen naar eigen zeggen geen verdere commentaar geven bij het door hen bereikte akkoord.

‘Sneller dan verwacht’

‘Het is een volledig akkoord over het bestuur voor de volgende zes jaar,’ zei Bart De Wever op Radio 1. Het akkoord kwam er volgens De Wever sneller dan verwacht en sneller dan gebruikelijk is voor Antwerpen.

Antwerps CD&V-onderhandelaar Marc Van Peel reageert tevreden op het bestuursakkoord. “Ik ben er blij mee, het is een goed akkoord, maar pas maandag geven we inhoudelijke toelichting”, zegt hij.

‘Hard aan gewerkt’

De onderhandelingen raakten uiteindelijk bijna een week vroeger afgerond dan algemeen werd verwacht. “Maar het is een gedegen werkstuk geworden”, vindt Van Peel. “Heel wat mensen hebben hier vele uren lang heel hard aan gewerkt.” (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content