‘BAM-tracé komt er niet’

© Belga

‘Het tracé zonder overkapping op de plaats waar het nu gepland is, zal er niet komen’, zegt Vlaams parlementslid Willem-Frederik Schiltz (Open VLD). Het BAM-tracé zou niet te verzoenen zijn met de leefbaarheid van Antwerpen.

In de loop van de komende legislatuur zal blijken dat het ongewijzigde BAM-tracé et niet kan komen. Volgens Vlaams parlementslid Willem-Frederik Schiltz (Open VLD) zal het plan niet te verzoenen zijn met de leefbaarheid van Antwerpen.

Het parlementslid vroeg in naam van de Antwerpse Open VLD uitleg over de Oosterweelplannen van zijn partij. ‘Het is evident dat we nog steeds dezelfde overtuiging hebben als voor de verkiezingen’, zegt Schiltz. Die overtuiging hield het Ringlandproject in, dat de Antwerpse Ring volledig wil overkappen, en het Oosterweel-Noordtracé, dat de Oosterweeltunnels naar een knooppunt verder ten noorden van de stad moet leiden.

Overkapping onderzoeken

Schiltz meent dat zal blijken dat het voorliggende BAM-tracé niet verzoenbaar is met de leefbaarheid van de stad. ‘Het tracé zonder overkapping op de plaats waar het gepland is, zal er niet komen. Het Oosterweel-Noordtracé blijft een van de opties, maar het belangrijkste is dat er engagement is om de overkapping te onderzoeken.’

Vlaams minister van Begroting Annemie Turtelboom zei al dat haar partij een toegeving heeft moeten doen in het Oosterweeldossier. ‘We verschilden van mening, maar in een regering met drie moet je nu eenmaal compromissen sluiten.’ Turtelboom maakte zich sterk dat met drie Antwerpenaren in de regering een manier zal worden gevonden om leefbaarheid met mobiliteit te verzoenen. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content