Volkswagen prijst ID.7 Tourer

Alain De Jong

De ruime elektrische break verandert in ons land van eigenaar vanaf 62.165 euro.

De Volkswagen ID.7 krijgt een breakvariant die net 1.000 euro meer kost dan de berline. Voor 62.165 euro haal je deze ruime en stijlvolle elektrische stationwagen met een koffervolume tot 1.714 liter bij de dealer. Standaard zorgt een 286 pk en 545 Nm sterke elektromotor voor de aandrijving op de achteras. Die haalt zijn energie uit een accu van 77 kWh, die in een half uur van 10 naar 80 procent laadt.

Weldra komt daar nog een Pro S-uitvoering met een batterij van 86 kWh bij, maar daar is nog geen prjs van bekend. Voor 64.930 euro kan je ook de versie Pro Business Premium bestellen. Die biedt als extra uitrusting onder andere ergonomische stoelen, sfeerverlichting in 30 kleuren en een led-strip tussen de matrixkoplampen.

De Volkswagen ID.7 Tourer wordt zonder twijfel een belangrijke elektrische concurrent van de Passat uit dezelfde familie, vooral op de fleetmarkt die nu volledig overschakelt op EV’s. De ID.7 Tourer rolt net als de berline in de VW-fabriek in het Duitse Emden van de band.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content