Volkswagen Golf viert 50 jaar

Alain De Jong

Op 29 maart 1974 startte Volkswagen met de productie van de Golf. Die groeide uit tot een succes en er werden tot nu meer dan 37 miljoen exemplaren van verkocht.

Begin jaren 1970 zocht Volkswagen een opvolger voor de succesvolle en iconische Kever, die met een moderner concept weer helemaal bij de tijd moest zijn. Dat werd de Golf die meteen in de smaak van het publiek viel en de verkoopobjectieven ruim wist te behalen. 

Intussen zijn we acht generaties verder en zijn er meer dan 37 miljoen exemplaren van dit model geleverd. Dat betekent dat de voorbije 50 jaar elke dag, wereldwijd, meer dan 2.000 mensen voor een nieuwe VW Golf kozen. De meeste Golfs zijn in de Duitse fabriek in Wolfsburg geproduceerd, zo’n 20 miljoen stuks. Maar daarnaast liep dit model ook van de band in acht andere landen waaronder België. Zo assembleerde Volkswagen de Golf in Vorst tussen 1974 en 1988. In 1991 is die productie hervat in de Audi-fabriek in Vorst en dat tot 1997.

Plug-inhybride

De Golf is dus toe aan zijn achtste generatie die in 2019 werd gelanceerd. Het model kreeg ter gelegenheid van zijn 50ste verjaardag een grote technologische update met nieuwe snufjes als ChatGPT spraakbesturing met kunstmatige intelligentie en plug-inhybride aandrijvingen met een volledig elektrisch rijbereik van meer dan 100 km.

Van deze laatste generatie van de Golf zijn nu al meer dan 1 miljoen stuks geproduceerd. Ondanks zijn leeftijd blijft deze Volkswagen immens populair.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content