De nieuwe Legacy lijkt als twee druppels op zijn voorganger, maar toch gaat om een volledig nieuw ontwerp, zowel op vlak design als techniek. De berline bleef de gesmaakte, strakke designtaal trouw, maar de vele nieuwe accenten maken het verschil en zorgen ervoor dat het ontwerp actueel blijft. Onderhuids schuilt het Subaru Global Platform, dat eveneens onder de Impreza, Forester en Ascent dienst doet en een hoger niveau van rijdynamiek en rijcomfort moet opleveren.

Voor de aandrijving worden enkel benzinemotoren aangeboden. Er is keuze uit de atmosferische 2,5 liter met 180 pk en 240 Nm en de drukgevoede 2,4 liter die 260 pk en 375 Nm ontwikkelt. Met deze laatste motorisatie lukt de sprint van 0 tot 100 km/u in een goede zes seconden. De power wordt op de vier wielen gebracht via de Lineartronic CVT-automaat.

In het interieur valt vooral de hertkende middenconsole op met een 11,6" display voor de bediening van de boordfuncties en het Starlink-multimediasysteem. De tellerpartij houdt het nog steeds bij analoge klokken. Tenslotte heeft de nieuwe Legacy uiteraard recht op de recentste veiligheidssnufjes waaronder het EyeSight systeem dat de waakzaamheid van de bestuurder opvolgt. De nieuwe Subaru Legacy richt zich in de eerste plaats de Amerikaanse en Aziatische markten en maakt tot nader order de oversteek naar Europa niet. (Belga)

De nieuwe Legacy lijkt als twee druppels op zijn voorganger, maar toch gaat om een volledig nieuw ontwerp, zowel op vlak design als techniek. De berline bleef de gesmaakte, strakke designtaal trouw, maar de vele nieuwe accenten maken het verschil en zorgen ervoor dat het ontwerp actueel blijft. Onderhuids schuilt het Subaru Global Platform, dat eveneens onder de Impreza, Forester en Ascent dienst doet en een hoger niveau van rijdynamiek en rijcomfort moet opleveren. Voor de aandrijving worden enkel benzinemotoren aangeboden. Er is keuze uit de atmosferische 2,5 liter met 180 pk en 240 Nm en de drukgevoede 2,4 liter die 260 pk en 375 Nm ontwikkelt. Met deze laatste motorisatie lukt de sprint van 0 tot 100 km/u in een goede zes seconden. De power wordt op de vier wielen gebracht via de Lineartronic CVT-automaat.In het interieur valt vooral de hertkende middenconsole op met een 11,6" display voor de bediening van de boordfuncties en het Starlink-multimediasysteem. De tellerpartij houdt het nog steeds bij analoge klokken. Tenslotte heeft de nieuwe Legacy uiteraard recht op de recentste veiligheidssnufjes waaronder het EyeSight systeem dat de waakzaamheid van de bestuurder opvolgt. De nieuwe Subaru Legacy richt zich in de eerste plaats de Amerikaanse en Aziatische markten en maakt tot nader order de oversteek naar Europa niet. (Belga)