Subaru plant drie elektrische SUV’s

Ook Subaru zet de elektrificatie nu volop in. Naast de Solterra komen er nog drie nieuwe volledig elektrische modellen in het gamma.

Subaru heeft zijn reputatie gevestigd met pittige boxerbenzinemotoren die vooral prestatiegericht waren maar nooit uitblonken op vlak van zuinigheid. Met de energietransitie aan de gang moest die strategie dringend herzien worden en wordt ook het gamma van het Japanse merk stilaan soberder en geëlektrificeerd.

De Solterra kreeg vorig jaar de primeur en werd het eerste volledig elektrische model van Subaru. Weliswaar met de hulp van Toyota want deze crossover is gewoon het zustermodel van de bZ4X, voorzien van andere logo’s en enkele andere details.

De Subaru Solterra. © GF

Eigen productie

Nu maakt Subaru bekend dat het gamma tegen 2026 verrijkt wordt met nog drie nieuwe elektrische SUV’s. Verdere details zijn nog niet bekendgemaakt. Maar wellicht gaat het om modellen die zich zowel boven als onder de Solterra positioneren.

De samenwerking met Toyota ligt voor de hand maar Subaru maakte ook al bekend dat het de capaciteit in zijn eigen productiesites zal opvoeren om meer elektrische wagens te bouwen. Dat betekent wellicht dat de nieuwe EV’s van het merk dit keer geen kopieën van de elektrische Toyota’s zijn.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content